yanan gemi resmi
Kişisel Gelişim

Tarık Bin Ziyad Gemileri Neden Yaktırdı?

Paylaş; başkaları da faydalansın!

yanan gemi resmi

Gemilerinizi yakın!

Tarık Biz Ziyad, Oradan geçtiği için daha sonrasında Tarık’ ın Dağı anlamına gelen Cebel-i Tarık boğazını 4 gemi ve 7000 kişilik leventten oluşan donanması ile geçerek İspanya kıyılarına ayak basar. Düşmanın sayısı kaç olursa olsun, elindeki silahları ne kadar gelişmiş olursa olsun kafasında tek bir düşünce vardır; “İspanya Fethedilecektir”.

Bunun için tüm gemilerini yaktırır ve askerlerine şu emri verir;

“Arkanızda düşman gibi deniz, önünüzde deniz gibi düşman. Nereye kaçacaksınız? Vallahi sizin için ancak sadakat ve sabır kalmıştır. Düşmanın silahı, teçhizatı ve erzakı boldur. Sizin silah olarak ancak kılıçlarınız, erzak olarak da düşmanın elinden sahip olabileceğiniz vardır.” Hücum…

ve İspanya fethedilmiştir.

Bu hayatlarından başka kaybedecek bir şeyleri olmayan insanların yaşamlarını devam ettirmeleri için ölüm korkusunun bir güdüsüdür.

Hayatımızda da böyle değil midir; sahip olduğu şeyi, ya bu da olmasaydı düşüncesi ile kaybetmemek için başına her ne gelirse gelsin sessizliğe bürünüp, idealleri olmasına rağmen önceleri yavaş yavaş daha sonrasında ise hızlıca kendi yaşamını istemediği monotonluğa bürür.

Elinde bulundurduğu şeyi; dünya malı zaten gelip geçici diye düşünerek, idealleri uğruna feda edip riski göze alanlar ise hayallerine ulaşırlar ve başkalarına siyah beyaz dünyayı kendileri ve kendilerini örnek alanlar için hayatın tüm renklerine boyarlar!

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.