terfi
Kişisel Gelişim

Terfi Almanın Türkiye’deki Püf Noktası

Paylaş; başkaları da faydalansın!

terfi

Gerçekten kurumsal yapıya sahip şirketlerde yapmanız gereken şey görevinizi yerine getirmek ve yaptıklarınızı yöneticilerinize sunmak dışında başka bir şey değildir.

Ama; kurumsal olmayan, kendisine kurumsal diyen ama bu kurumsallığın sözde olmaktan öteye geçemeyen bazı şirketlerde ise, çok ve verimli çalışan, işini özveri ile yerine getiren, şirketi sanki kendi şirketiymiş gibi varsayarak şirketin başarısı için mücadele eden lokomotiflerin değil de, boş vagonların terfi aldığına şahit oluruz.

Bu adaletsiz terfi; şirket içerisinde diğer çalışanların çoğunun (çoğu diyorum çünkü bu durumdan nemalanacak olanlarda olabilir) sinirlerini bozar,  çalışma heveslerini sekteye uğratır, şirkete olan güvenlerini sarsar, şirketin geleceğini de şirketteki kendi geleceklerini de aydın görmezler.

Peki bu nasıl olabilir!

Lokomotif olan kişi neden yükseltilmez?

1. Lokomotif olan kişi yalaka değildir. Kendinden emin olduğu için birilerine yalakalık yapmak ile uğraşmaz.

2. Lokomotif olan kişi ispiyoncu değildir. Çalışma arkadaşlarının hatalı yaptıklarını yönetimdeki amirlerine ispiyonlamaz. Hatayı düzeltmeye çalışır.

3. Şirketin mevcut yönetim kadrosundaki birileri, aslında terfiyi hak eden lokomotif olan kişiyi kendi koltukları için tehdit unsuru olarak gördükleri için yükseltmezler.

4. Yönetim kadrosundaki birilerinin yap dediği şeyi eğer hatalı ise aslında terfiyi hak eden lokomotif olan kişi yapmayacağı için yükseltmezler.

Vagon olan kişi neden yükseltilir?

1. Vagon olan kişi yalakadır. Yönetim kadrosunda vagonu seçen egosu yüksek olan birisi için vagon yalakalık ile eğlence arkadaşı olacaktır.

2. Vagon olan kişi ispiyoncudur. Çalışma arkadaşlarının hatalı yaptıklarını yönetimdeki amirlerine geciktirmeden ispiyonlar. Her yerde de çalışma arkadaşlarının hatasını anlatır.

3. Şirketin mevcut yönetim kadrosundaki birileri, aslında terfiyi hiç hak etmeyen vagon olan kişiyi kendi koltukları için tehdit unsuru olarak görmedikleri için yükseltirler.

4. Yönetim kadrosundaki birilerinin yap dediği şeyi, o istedikleri şey hatalı olsa dahi, vagon olan kişi ivedilikşe yapacağı için yükseltirler.

Ya siz; çalıştığınız şirkette böyle terfilerle karşılaşmadım diyebiliyor musunuz!

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.