Aksiyon, Bilim Kurgu, Gerilim, Macera, Sinema Felsefesi

Dinozorlar Dünyası, Jurassic World

Paylaş; başkaları da faydalansın!

jurassic worldDinozorlar: 65 milyon yıl önce, devasa bir meteorun çarpması neticesinde soyları tükendiğine inanılan, sadece fosillerinden varlıklarını öğrendiğimiz canlılar. Şimdiki dünyadaki canlı sınıflandırmaları gibi onlarda; Otoburları var, etoburları, korkutucu derecede büyük olanı da var, orta büyüklükte ama hızlı olanı da… bir kaç tanesinin dışında diğerlerinin evrimleşerek günümüzdeki canlıları oluşturduğu da söylenmekte.

Eminim tespiti yapılamayan bir sürü değişik dinozorda mevcuttur ama çoktan ya bizim kullandığımız kömür olmuştur ya benzin ya da doğal gaz…

Bir kaç hafta önce bir haber okumuştum: bilim adamları bir dinozorun şimdiye kadar elde edilen en sağlam DNAsına ulaştıklarını açıklamışlardı.

Peki nedendir bir dinozorun DNAsına ulaşma çabası, nedendir 65 milyon yıl önce soyları tükenmiş dinozorları yeniden hayata döndürme çabaları?

Cevabı bence tamamen askeri!

Aman sende demeyin?

Eskiden Denver diye bir animasyon vardı, kaçırmadan izlerdim, tatlı mı tatlı bir dinozor vardı orada, keşke onunda filmini çekseler. Hey Holywood duyun beni.

Ama bir de T-REX gibi dev ya da Raptor gibi hızlı koşan bir bir dinozor düşünün; genlerinde yazılı sert mi sert derileri yani zırhları ile…

Bir yere asker göndermeden önce gönder T-REX’i ya da Raptor’u, askerlerin doğaya yeniden kullanımı için uzunca zaman alacak tahribatları yerine, neredeyse doğal yöntemlerle seni istediğini yerine getirsinler.

Filmde bu var.

Diğer taraftan DNA; Allah’ın canlılara dünyadaki görevlerinin ne olduğunu ve bu görevlerinde vücutlarını nasıl kullanacaklarını yani fiziksel yeteneklerini yazdığı bilgisayar programı gibi bir şeydir. İnsanoğlu canlıya farklı özellikler kazandırayım diye bir düşünce içerisine girip kötü amaçlar ile DNAya müdahale edince, belki de istemeden de olsa o canlı, insanoğlunun kendisinin baş edemeyeceği ve hiç karşılaşmak istemeyeceği bir canavara dönüşmesine sebep olacaktır.

Allah yarattıkları için en iyisini en uygununu bilendir.

Filmde bu da var.

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 7,3 / 10

Sinemalar.com Puanı: 7,7 / 10

Vizyon Tarihi: 12 Haziran 2015

Yapımı : 2015 – ABD

Tür : Bilim Kurgu , Aksiyon , Gerilim , Macera

Süre: 124 Dak.

Yönetmen : Colin Trevorrow

Oyuncular : Katie McGrath , Bryce Dallas Howard , Omar Sy , Judy Greer , Irfan Khan

Senaryo : Michael Crichton , Rick Jaffa , Amanda Silver

Yapımcı : Steven Spielberg , Frank Marshall

Diğer Adı : Jurassic Park 4, Jurassic Park IV

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.