masa altına saklanmak
Kişisel Gelişim

Türk Gençleri Girişimci Değil Memur Zihniyetli

Paylaş; başkaları da faydalansın!

masa altına saklanmak

Rifat Hisarcıklıoğlu, ABD’de gençler Steve Jobs, Mark Zuckerberg olmak isterken Türkiye’de 1 milyon üniversite mezununun memur olmayı hayal ettiğini söyledi.

(Türkiye’de bir gencin fikrini, ister devlet olsun ister kapital patronlar olsun, adam akıllı kim dinliyor?)

Anadolu kentlerinin 2011-2013 yılları arasında büyüme hızı yüzde 8 binlere ulaşan 2.7 milyar dolarlık 100 şirket çıkarmasına rağmen, iş dünyası yeni kuşağın risk almaktan kaçındığına dikkat çekti.

(Büyük balık küçük balığı yutar bir ekonomide, hayalleri olan ama beş parasız Anadolu evladının elinden kim tutuyor?)

Türkiye’de gençlerin ’garanti iş’ten yana olduğunu ve risk almak istemediğine dikkat çeken Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Amerika’da çocuklara ileride kim olmak istediklerini sorduklarında, Steve Jobs veya Mark Ama Türkiye’de kimse ünlü bir girişimci olmayı amaçlamıyor. Hatta hayal bile etmiyor. Çünkü çocuklarımıza böyle bir vizyon verememişiz. Bunun yerine biz ne yapıyoruz. Onları memur yapmak için uğraşıyoruz” dedi.

(Türkiyede bir çok gencin ailesi eskiden orta direk kabul edilen sınıftan ve birçoğunun da başını sokacak bir evi dahi yok; tek umutları evlatları ama evlatlarının bir yerlere gelmesi ama evlatlarının kendi hayallerini destekleselerde bunları fiziki olarak destekleyecek maddi güçleri yok. Çocuk da kendisini yetiştiren ailesini, en azından onları ömrü hayatlarında rahat ettirmek istiyor, olmayan bir şeyi nasıl kim risk eder? Zengin çocuk yine babasının kartviziti ile iş yapabiliyor!)

1 MİLYON GENÇ KPSS’Yİ SEÇTİ

Önceki akşam İstanbul’da düzenlenen ve ’Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi’nin açıklandığı törende konuşan Hisarcıklıoğlu, devlet kademelerinde görev almak için Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) giren üniversiteli sayısının 1 milyonu aştığına dikkat çekerek burada tehlike çanlarının çalmaya başladığını anlattı. Konuşmasında, “Herkes garanti işe bakıyor. Kimse risk almak istemiyor” ifadelerini kullanan Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının ve ekonomi yönetiminin bu algıyı değiştirerek, gençleri girişimciliğe teşvik etmek zorunda olduğunu kaydetti.

Benim Rifat Hisarcıklıoğlu’na sözüm: Önce iğneyi kendinize sonra çuvaldızı Türk gençliğine batırınız.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.