kopyala yapıştır
Günlük, Uyarı

KopyaLAMA

Paylaş; başkaları da faydalansın!

kopyala yapıştır

Kopyalama bir eylem olduğu gibi aynı zamanda da bir emir kipidir: Kopya yapma.

Bir konu hakkında uzun süre çalışıyorsunuz, çeşitli kaynaklardan bilgiler derliyorsunuz, konu hakkında birebir uyuşacak şekilde resim veya fotoğraf buluyorsunuz / yapıyorsunuz…

Ama kendini bilmez birisi sizin bu çalışmanızı, kaynak bile belirtmeden armut piş ağzıma düş tembelliğinde “COPY PASTE” yöntemi ile kopyalıyor: bu resmen hırsızlık. Kopyalamaya engel koyuyorsunuz bu kişi bu sefer tek bir kelime dahi değiştirmeden yazıyı birebir kendisine geçiriyor.

www.ruhunaelfatiha.com adında, vefat haberlerinin paylaşıldığı, vefat eden kişinin kişisel ve mezarının nerede ziyaret edilebileceği gibi bilgilerin bulunacağı, bir anlamda sanal bir mezarlık görevi üstlenecek bir site geliştirmeye çalışıyorum, ilk taslak çalışmasını tamamladım. Ve daha aktif formatta yayına başladım. Adamın biri benim sitemdeki bilgilerin aynısını COPY PASTE ederek bir site hayata geçirdi. Hatta o kadar kopyacılık ki; site şablonu bile www.ruhunaelfatiha.com adlı sitemin şablonunun aynısıydı.

Ben yazı yayınlıyordum hemen hoooopppp copy paste kendi sitesine. Kopyalamayı engelledim ama siteyi form mantığı ile oluşturduğumdan hoooopppp boşlukları doldur kopyala…

Gel zaman git zaman tamam dedim. Paylaşımcı olalım; görmemezlikten geleyim dedim ama geçen gün bu sitemdeki Türkçe Kuranı Kerim ile ilgili bölümü alakası bakımından o tasarladığım yeni siteye kopyaladım. (o sitede benim sitem, istediğim gibi yayınlarım değil mi?) Surelerin ifade ettiği anlama göre resimleri bulmam bayağı zamanımı almıştı. Baktım kendi sitesinde aynı resimleri yayınlamış.

O zata tek bir şey diyeceğim “Be mübarek emeğe saygılı ol!”

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.