Dram, Sinema Felsefesi, Spor

Yedek Parçalar, Spare Parts

Paylaş; başkaları da faydalansın!

yedek parçalarGerçek hayatta yaşanmış olayların filmlerini izlemek filmler arasında öncelikli tercihim çünkü içerisinde başka insanların tecrübelerini barındırıyor ve bende bu tecrübelerden nasipleniyorum.

Bu filmde başarı için öyle ahım şahım eğitim yerlerinden olmak ile taşra da her hangi bir eğitim yerinde olmak açısından bir fark olmadığının yaşanmış kanıtı var.

İsim yapmış bir yerin tek avantajı; bütçesinin geniş olması kendilerini tercih etmiş öğrencilerinin kapasitelerinin geniş ve belkide biraz çevre bakımından şanslı olmaları…

Hiç bu yerin ve kişilerin dezavantajı olur mu? diye sorabilirsiniz. Evet var; Kendilerine aşırı güven ve karşılarındakini hep yenecekleri düşüncesi ile kapıldıkları rehavet…

Çevrenizdeki insanları, hele çocukları çok iyi analiz etmelisiniz. Bir cevher tam karşınızdadır, size hep ben buradayım diyordur fakat siz alışageldiğiniz müfredata uymadığı gerekçesi onu görmezden geliyorsunuzdur. Unutmayın; elmas adım attığınız yerde değildir elmasa ulaşabilmek için kazmanız gerekmektedir. Hemde özenle… Bu elması bir de ona layık işlediniz mi gelin o zaman görün değerini!

Her zaman zirvede olduğunuzu hayal ederek adımlarımızı atın, bel ki ulaşamayacaksınız ama ileride keşke yapsaydım demekte var.

Bu filmde mühendisliğin yada mucitliğin gerçek tanımını da öğreneceksiniz: Geniş imkanlar ile bir sürü şeyi yapabilirsiniz ama önemli olan elinizdekiler ile ne yapacağınız ve/veya yapmanız gereken şeyi yapabilmenizdir. Mühendislikte Mucitlikte budur!

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 7,2 / 10

Sinemalar.com Puanı: 8,7 / 10

Yapımı : 2015 – ABD

Tür : Dram , Spor

Yönetmen : Sean McNamara

Oyuncular : Marisa Tomei , Jamie Lee Curtis , Alexa PenaVega , George Lopez , Carlos PenaVega

Yapımcı : George Lopez , David Alpert

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.