Kişisel Gelişim

Sağ Kola Sahip Olmanın Önemi

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Sağ kol

Takımında bulunduğunuz liderinizin sizden “sağ kolum” diye bahsetmesi ne kadar önemlidir değil mi! Sizin çalışma arzunuzu nasıl da kamçılar. Peki siz bir lidere “sağ kol” olmanın ne kadar önemli olduğunu biliyor musunuz?

3. Halife olan Hz. Osman’ın öldürülmesinden sonra 4. Halife olan Hz. Ali dönemi Müslüman alemi için iç karışıkların tavan yaptığı bir dönemdir. Çevresinde bulunanlar bir gün Hz. Ali’ye “Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer döneminde böyle iç karışıklıklar yoktu, ne oldu ki, sizin neyiniz eksik ki Müslüman alemi olarak biz bu tür sıkıntıları yaşıyoruz?”

Hz. Ali “O’nların döneminde çevrelerinde benim gibiler vardı, şimdi benim dönemimde siz varsınız… o yüzden!” diyerek lafı gediğine oturtur.

İnsan oğlu hata yapar! Ama az hata yapabilmek için çevresinde tecrübelerine, görüşlerine güvendiği ikinci adamlara ihtiyaç duyar. Onlar öyle ikinci adam olmalıdırlar ki; makam kavgası yapmadan liderliğini kabul ettikleri fikir doğrultusunda liderlerine, liderlerinin kör olduğu noktalarda göz, sağır olduğu noktalarda kulak, koku alamadığı noktalarda burun, hissedemedikleri yerlerde ten, tat alamadıkları yerlerde dil olabilmelidirler.

Her yöneticinin iyi bir sağ kola ihtiyacı vardır.

NOT: Yöneticiler de sağ kol olarak gördükleri, kendi koltuklarını sağlamlaştıran ikinci adamlarına hak ettikleri değeri vermeleri gerekir.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.