Kişisel Gelişim, Uyarı, Vatan için, Vatandaşlık

Darbe Nasıl Önlenir

Paylaş; başkaları da faydalansın!

15-temmuz-2016-darbe-girişimi

Yukarıdaki resmi aşağıda açıklayacağım düşünceme tezat kötü bir örnek olduğu için koydum.

Darbe; düşünülür ya da düşünülmez, girişiminde bulunulur ya da bulunulmaz, başarı ile sonuçlanır ya da sonuçlanmaz? Benim bahsedeceğim konu darbe girişimi başladıktan sonra olaylara nasıl müdahale edilir değil, darbe olmasına sebep olan faktörler nasıl ortadan kaldırılabilir…

Darbe, sadece ülke yönetimine bir grubun zorla sahip olması demek değildir, çalıştığınız iş yerinde, ortağı olduğunuz şirkette de aynı durumlarla karşılaşabilirsiniz, karşılaşıyorsunuz da…

Beğenmediğiniz, vasıfsız, tecrübesiz, işi bilmez ya da dışarıdan yeni gelmiş birisi makama, içeride bütün vasıflara sahip daha iyi birileri varken getirildiğinde, o içerideki kişiler ve ona yakın olanların bu durumu kabullenmediğine şahit olmuşsunuzdur.

Bu kişiler yeterli çoğunluğa ve düşünce birikimine ulaştığında eğer şartlarında kendi lehlerine olgunlaştığı kanaatine varırlarsa hoşlarına gitmeyen yönetim kademesini al aşağı edebilirler.

Bu tür yönetime karşı risk yaratacak düşünce örgütlenmelerine karşı yönetim görevden atmaya kadar giden göz korkutucu fiillere girişebilirler ama bu tür durumlarla karşılaşmaya mani olacak çözüm çok basittir.

Makamın anlam ve önemine göre makamların vasıfları belirlenip eş, dost, akraba, sınıf arkadaşı, kanka, pampa, bizim cemaatten, alnı secdeye varanlardan zarar gelmez, cami arkadaşı, toprağım falan değil de eğitimini almış, o makamdan önceki makama kadar olan aşamaları tırnakları ile kazıya kazıya geçmiş layık olanlar atandığı zaman, adaletli davranıldığı zaman darbeden kimse söz etmez… çünkü hak eden hak yemez görevini yapar.

Hem dinimizde de hak en önemli unsurlardan değil midir?

Haksızlığa uğramadığımız, haksızlığa uğratmadığımız hak ettiğimiz günler bizlerle olsun!

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.