Aksiyon, Bilim Kurgu, Dram, Sinema Felsefesi

Evrim, Transcendence

Paylaş; başkaları da faydalansın!

transcendence-evrimİnsanoğlu doğar doğmaz öğrenmeye başlayan ve bilgiye olan açlığı doymak bilmeyen yapısı ile diğer canlılardan ayrılıyor. Doğduğu andan itibaren gördüğünü, duyduğunu, kokladığını, tattığını, hissettiğini kayıt eden ultra yüksek kapasiteli harddisk gibi ve halen daha nasıl çalıştığı keşfedilememiş bir beyine sahip. Yazıyor, yazıyor, yazıyor hem de ne yazma; bütün kayıtlar yüksek kalitede. Çalışıyoruz… Doğru şeyler yaptığımız kadar hatalı şeylerde yapıyoruz. bilgimizin üstüne bilgi, tecrübemizin üstüne tecrübe katıyoruz. Hayaller kuruyoruz. Geleceğe dair planlar yapıyoruz. Ama gün geliyor bakmışız ölüm meleği baş ucumuzda ve biz biraz daha diyemiyoruz. Özellikle çok önemli, belkide insanoğlunun tüm geleceğini değiştirecek bir proje üzerinde çalışan bilim adamlarını düşünün; belkide teorisini gerçeğe dönüştürecek son cümleyi yazmak üzereyken teslim ediyor canını…

Albert Einstein’in beyni yıllarca, belki gün gelirde beyin nakli gerçekleşir diye özel bir solüsyon içinde saklandı ve yine bedeni gibi böceklere yem edildi.

Bu aralar bazı bilim adamları bir beynin tüm öğrendiklerini sanal ortamda depolayabilmenin yollarını arıyor…

Microsoft, Google, Facebook… gibi şirketler bu tür projelere tam destek veren ve projelerin bizzat içinde olan dev bilişim şirketleri.

Bazı bilim adamları da vücudun hareketlerini bilgisayara kaydedip daha sonrasında bilgisayardan verilen komutla vücudun o hareketi yapabilmesini sağladılar bile…

Bu film amansız hastalığın son evresinde ve ölecek olan bir dahinin kendi beynini sanallaştırmasını ve sanal ortamdaki doğru bilgileri bir araya getirerek insanoğlunun nasıl faydalı olabileceğini anlatmaktadır.

Ama tabii ki EGO yine ön plana çıkıyor ve….

Biz ne yapabiliriz?

Bu beyin kopyalama çok uzun zaman alacağına göre ve kendi düşüncelerimizi insanlık için çok önemli ve eşi benzeri olmayan olarak düşünüyorsak düşüncelerimizi bir bir kağıda ya da bilgisayara dökeceğiz ki; bizden sonrakiler bizim düşüncelerimizden ve o zamana kadar ki tecrübelerimizden yararlanarak bizim projelerimizi hayata geçirebilsinler.

Hayallerde gerçekleştirilebilirlik önemlidir ve hayal kurulabildiğine göre gerçekleştirilebilir de!

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 6,3 / 10

Sinemalar.com Puanı: 7,5 / 10

Vizyon Tarihi: 10 Ekim 2014

Yapımı : 2014 – ABD

Tür : Bilim Kurgu , Aksiyon , Dram

Süre: 119 Dak.

Yönetmen : Wally Pfister

Oyuncular : Johnny Depp , Rebecca Hall , Kate Mara , Morgan Freeman , Paul Bettany

Senaryo : Wally Pfister , Jack Paglen , Jordan Goldberg , Alex Paraskevas

Yapımcı : Christopher Nolan , Andrew A. Kosove

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.