Aksiyon, Fantastik, Kişisel Gelişim, Macera, Politika, Sinema Felsefesi

Warcraft, İki Dünyanın İlk Karşılaşması

Paylaş; başkaları da faydalansın!

warcraft-posterYıllardır milyonlarca kişi için vazgeçilmez oyunu olan Warcraft’tan esinlenerek çekilmiş bir film.

Ben hiç oynamadım. Oyun oynamayı sevmem arada bir basit oyunlar oynasam da böyle aşamalı karışık oyunlardan hiç haz duymam.

Başarılı bir film mi? Evet başarılı. Marvel in son zamanlarda dünyayı bir bir zaten hepsi kurtarmışken süper kahramanları ile ne yapacağını bilemeyip de süper kahramanlardan karşılıklı takımlar oluşturduğu ve karşı karşıya getirip savaştırdığı günlerde Warcraft gerçekten harika bir zamanlama ile gösterime girdi. Konu bütünlüğü açısından çok iyi. Mücadelenin içerisinde yönetim ve siyaset dersleri had safhada.

En güçlü olarak görünen krallığın zayıflık derecesi içerisindeki hainin sahip olduğu makamın gücü ile ters orantılıdır. Yani hainin makamı ne kadar güçlü ise Krallık o kadar zayıftır. Yani şimdi ülkemizde çok konuşulan FETÖ gibi.

Lider kendi ulusunun sadece bugününü kurtarmak için çaba harcamaz; lider için ulusunun geleceği de önemlidir ve ulusunun geleceği işin “biz kefenimizi giydik de yola çıktık” şeklinde sözde değil de uygulamada kendini gözünü kırpmadan feda edebilir.

Lider en öndedir ve kandırdılar kandırıldım yanılttılar yanıldım demez.

Yahudilerde dokuzlar kuralı diye bir şey varmış; seçilmiş 9 kişiden 8i aynı fakat biri aksi yönde bir düşünceye sahip olsun, o bir kişinin farklı düşüncesinin neden olduğu ve bu zıt düşüncenin nasıl düzeltilebileceğine, nasıl önlem alınacağına bayılıyormuş. Şimdi bizdeki gibi ben yaptım oldu yapayım olur anlayışı ile değil.

Diyelim ki bir ulusu ortadan kaldırmak ya da kendine tam itaat eden bir köle haline getirmek istiyorsun, ne yaparsın? En etkili çözüm o ulusun başına senden olan birisini geçirirsin…

A A A oyuna bak be; Türkiye siyaseti üzerine kurulmuş:) ya da Türkiye siyaseti mi bir oyunun üzerine kurulmuş demeliyiz!

Yıllarca sürecek bir seriye daha huş geldiniz diyerek, devam filmleri genelde birinciden kötü olur ön yargısını kıracak bölümlerde tekrar buluşmak üzere ki; oyun oynamasam da bu kadar büyük bir oyunun bir mantığı olduğundan eminim; bizi harika devam filmleri bekliyor diyebilirim.

Hadi iyi seyirler…

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB.com Puanı: 7,1 / 10

Sinemalar.com Puanı: 8,4 / 10

Vizyon Tarihi: 03 Haziran 2016

Yapımı : 2016 – ABD

Tür : Aksiyon , Fantastik , Macera

Süre: 123 Dak.

Yönetmen : Duncan Jones

Oyuncular : Travis Fimmel , Robert Kazinsky , Paula Patton , Ben Foster , Toby Kebbell

Senaryo : Duncan Jones , Charles Leavitt

Yapımcı : Charles Roven , Jon Jashni

Diğer Adı : Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.