Dini, İnsanlık, Vatandaşlık

Yardım Ederken Tasarruflu Olmak

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Yardımında tasarrufu mu olurmuş? diyebilirsiniz.

pisi-pisi

Yolda yürüyorum demir bir elektrik direğinin altında yan yana uyuyan iki tane yavru kedi gördüm. Hayvanları severim, onları okşayarak geçemem, yanlarına yaklaşınca gözlerini açıp miyavlamaya ve bana doğru yürümeye başladılar, önlerinde boş bir kap vardı, acıkmışlardır diye düşündüm, az ötelerinde duvarın dibinde bir süt şişesi vardı, sütü kaba dökmüş birisi ve şişeyi çöpe atmak yerine orada bırakmış diye düşündüm, şansımı deneyeyim dedim yinede; şişeyi elime aldım, boş değildi, tam dolu da değildi, yarısına kadardı. Demek ki kediciklere bu şişeden süt veren kişi sütün tamamını kaba boşaltmamıştı, buradan geçerken kedilerin aç olduğunu gören bir başkası içinde kendi sevabından sevap ayırmıştı.

afiyet-olsun

Tüm sütü dökseydi, kedicikler tamamını yiyemeyeceklerdi; başka hayvanlar gelip yiyecekti veya oynamaya bayılan kedicikler kendi aralarında oynarken o sütü ya dönecekler dökmeseler de içine toz toprak karıştıracaklardı ya da Ooadan geçen kişi yakınlarda bakkal gibi bir şey olmadığından kedilerin açlıklarına yardımcı olamayacaktı ve içinde yardım edememiş olmanın huzursuzluğu ile yoluna devam edecekti.

Ama o tasarruflu kullanılan süt bana kedilere yardımcı olma ve sevap kazanma fırsatı vermişti.

Kalan sütü kaba boşalttım, yavrucuklarda şapur şupur sütlerini içip karınlarını doyurmaya başladılar.

İnsana, yardım yaparken de tasarruflu olmak gerek; ihtiyacından daha çok para yardımında bulunursanız o kişiyi ihtiyacının dışında başka yönlere sevk edebilirsiniz, ihtiyacından daha fazla gıda yardımı yaparsanız bir süre sonra gıdalar bayatlar ve kullanılamaz duruma gelebilir…

Bunun yerine eğer imkanınız varsa ve yardım etmek için bütçe ayırmışsanız o kişiye tek seferde değilde belli süre aralıklarla ihtiyacı kadar yardımda bulunun ya da bir değilde iki üç… bütçeniz ne kadarsa o kadar kişiye ihtiyaçları kadar yardım ulaştırın böylelikle yardımınız boşa gitmez, yardımınızın süresi ve sayısı artar doğru orantılı olarakta yardımınızın sevabı katlanır ve en önemlisi de yardım yapmak için yardım yapmış olmazsınız yardım anlamına kavuşur.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

3 thoughts on “Yardım Ederken Tasarruflu Olmak

  1. I just want to say I’m beginner to blogging and seriously loved your blog. Very likely I’m going to bookmark your site . You definitely have incredible stories. Cheers for revealing your web page.

  2. I think this is one of the most vital info for me. And i am glad reading your article. But should remark on few general things, The site style is ideal, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.