Politika, Vatan için, Vatandaşlık

Anayasa Milletvekili ve Vatandaşın Önemi

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Anayasa; Ortaya çıkan/çıkacak kanun ve yönetmeliklerin doğumunu gerçekleştirmiş yasadır.

İnsan hayatı ile örnekleyerek anayasanın önemini anlatmaya çalışayım…

Aşağıda bahsettiğim yazı içinde geçen karakterler;

Ana = Kanun ve Yönetmeliklerin Temeli

Baba = Milletvekili, Kanun koyucu

Bebek = Kanun, Yönetmelik

Rahim = Türkiye Büyük Millet Meclisi

Doktor = Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı

Hz. Adem ile Hz. İsa’yı bir tarafa bırakırsak normal şartlar altında bir insan; anaya ait bir yumurtanın babaya ait bir sperm ile döllenmesinden meydana gelir. Döllenen yumurta ise ana rahminde (Türkiye Büyük Millet Meclisinde) doğacağı günü bekler…

Doğacak çocuğun özelliklerinin nasıl olacağı ana ve babasından aldığı genler ile ilişkilidir.

Ana, bazı özellikleri ile ne kadar gelecek vaat etse de; ananın sağlıklı bir bebeğe sahip olması babanın gen sağlık durumuna da bağlıdır.

Eğer babadan gelen genin durumu iyi değilse ve gelecek vaat etmiyorsa fakat baskınsa; ana, dünyaya sağlıklı bir bebek getiremeyecektir. Hatta bebek yaşamını idame ettirecek tüm fonksiyonlardan bile mahrum doğabilir. 

Yeniden ana olmasına niyetlenilmiş kanun bütününün, milletin şimdiki vekilleri tarafından aktarılan maddeleri gelecek için kötü sonuçlar çıkarmamalıdır.

Bebeğin sağlık durumu hakkında zamanında (daha ruh üflenmeden) doktor tarafından yapılacak teşhis; sağlıklı bir hayat süremeyecek, çevresinde hoş karşılanmayacak, benimsenmeyecek, sürekli zorlu tedavi edilmek zorunda kalınacak olan bir bebeğin dünyaya gelmeden kürtaj ile sonlandırılmasını sağlayacaktır.

Milletvekilleri tarafından gebe bırakılan Ana’nın doktoru olan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının teşhisi hayati önem arz etmektedir. Yanlış bir teşhisin geri dönüşü olmayabilir!

Yani anayasa değişikliği ne vaat ediyor. Okumadan, idrak etmeden, anlamadan oyunu kullanma!

Anayasa Değişikliği Maddeleri 2017

 

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.