Biyografi, Dram, Kişisel Gelişim, Sinema Felsefesi, Tarihi, Vatan için, Vatandaşlık

Savaş Vadisi, Hacksaw Ridge

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bu filmi izlerken dedim ki kendi kendime; Biz ne mal insanları kendimize yönetici olarak seçilmesine müsaade ediyoruz?

Elin oğlu diyoruz gavur diyoruz tek dişi kalmış canavarlar diyoruz ama bu filmde hayat hikayesi canlandırılan Desmond Doss’un ikinci dünya savaşında vermiş olduğu çaba bizim Kuranı Kerim’in Maide Suresi’nin 32. Ayetinin tıpkısının aynısı; “32. Bundan dolayı İsrailoğullarına (Kitap’ta) şunu yazdık: “Kim, bir insanı, bir can karşılığı veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmak karşılığı olmaksızın öldürürse, o sanki bütün insanları öldürmüştür. Her kim de birini (hayatını kurtararak) yaşatırsa, sanki bütün insanları yaşatmıştır. Andolsun ki, onlara resûllerimiz apaçık deliller (mucize ve âyetler) getirdiler. Ama onlardan birçoğu bundan sonra da (hâlâ) yeryüzünde aşırı gitmektedir.” Müslüman olarak bir “ÇAĞRI” filmimiz var (O’nu da Fransızlar çekmiş) başka Müslümanlığı böyle güzel anlatan bir film yok maalesef. Adam eline alıyor İncilini filmlerde yapıyor tanıtımını. Müslümanlar ise nasıl olsa eninde sonunda Cennete gireceklerine inanıyorlar ya; Müzlümanlığı yaymak için hiç bir şey yapmıyorlar. Pardon yapıyorlar; Peygamberimiz (Allah’ın selamı O’nun üzerine olsun) yanımıza çoğalarak geliniz diyor! Bizim din alimleri Müslümanlığı yayınız olarak değilde en az 3 çocuk diye cemaate anlatıyorlar. Ulan Müslümanlığın yayılması için, Kuranı Kerim ile Müslümanlığı anlatmak için kim ne yaptı? İşlerine hangisi kolay ve zevkli geliyorsa o açıdan bakıyorlar. Çok eş, çok çocuk:( Diyanet İşleri Başkanlığı ne yapıyor?

Asırlardır dünya kadar savaşın içinde yer aldık. Kaç tane gerçek kahramanımızın adına film yapıldı? Çanakkale’de herkesin bildiği Seyit Onbaşı’yı, Nusret Mayın Gemisi mürettebatını, Mustafa Kemal Atatürk’ün anı defterinden 3 dakika sonra öleceğini bilerek hiç bir korku ve endişe hissetmeyen askerleri, bir tane bile askeri geri dönmeyen 57. Alayı, Anzakları gün boyu kırma tüfeklerle oyalayan Yahya Kaptan ve askerlerini… Sarıkamış’ta şehit olan 90.000 mehmetçiğimizi, Hasan Tahsin’in ilk kurşun sıkışını, 1919’dan 1923’e kadar süren Kurtuluş Savaşı sürecimizde yer edinen Kahraman Komutanlarımız, askerleri ve bölgesel bazda direnen Kuvayı Milliyemiz ve içindeki halkımızı… 624 yıl boyunca 3 kıtada egemenlik sağlamış Büyük Türk İmparatorluğu Osmanlı’nın savaşanlarını vs. vs. vs. onurlandıracak, gelecek nesillere anlatacak hatta yapmadığımız Ermeni Soykırımı’nın aksini ispatlayacak, arşivimizdeki evraklarla bütün dünyaya anlatacak bir film bile yapamadık. Ne yapıyor Kültür ve Turizm Bakanlığı, ne yapıyor Milli Eğitim Bakanlığı… işin sorumluları ne yapıyor?

Herkes inşallahçı; İNŞALLAH UNUTMAYACAĞIZ.

Ama amaçları zaten unutturmak ki!

Amerikan Savunma Bakanlığı ikinci dünya savaşı öncesinde başlıyorlar Holywood ile çalışmaya. Amaçları kendi vatandaşlarının ve dünyadaki diğer insanların zihinlerine en hızlı şekilde kendi düşüncelerinin haklılıklarını ispatlamak.

Belkide bizimkilerde Çalgı Çengi, Düğün Dernek, Recep İvedik gibi filmlere destek veriyorlardır… Ooohhhhh herşey güllük gülistanlık. Film çıkışı yap anketi elde et mutluluğun yüzdesini:)

Filmin öğretileri:

  • İnandığın ne ise diğer herkes senin karşında olsa bile bir adım bile geri atma.
  • Bir insanı kurtaran tüm insanlığı kurtarmış gibidir.
  • Ve kulaklarımda Desmond Doss’un cepheden Allah’a “yalvarırım birini daha çıkarmama yardım et.” yakarışından sonra bir yaralıyı daha çıkarmak için savaş alanına geri dönüşü tam bir tevekkül örneği.  
  • Sadece askerler vatan için bir şey yapıyor değildirler, hangi meslekten olursa olursa olsun herkesin ülkesi için yapabileceği bir şey mutlaka vardır; yeter ki herkes mesleğinin layığını yerine getirebilsin.

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 8,4 / 10

Sinemalar.com Puanı: 8,8 / 10

Vizyon Tarihi: 25 Kasım 2016

Yapımı : 2016 – ABD

Tür : Biyografi , Dram , Tarih

Süre: 131 Dak.

Yönetmen : Mel Gibson

Oyuncular : Andrew Garfield , Teresa Palmer , Sam Worthington , Luke Bracey , Hugo Weaving

Senaryo : Randall Wallace , Robert Schenkkan , Gregory Crosby

Yapımcı : Bill Mechanic , David Permut

Diğer Adı : The Conscientious Objector

Oscar 2017 Adaylıkları: En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu; Andrew Garfield, En İyi Yönetmen; Mel Gibson, En İyi Ses Kurgusu, En İyi Ses Miksajı, En İyi Film Kurgusu

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.