Biyografi, Dram, Sinema Felsefesi

Gizli Sayılar, Hidden Figures

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bu filmi Gizli Sayılar diye Türkçe’ye çevirmeye kim karar verdiyse filmin özüne inememiş. Filmin adının Türkçe çevrimi “İsimsiz Kahramanlar, Gizli Kahramanlar, Görmezden Gelinen ama Kahramanlar, Yok Sayılan ama Kahramanlar…” olabilirdi.

Filmden çıkarabileceklerimiz;

Nasıl bir dış görünüşe sahip olacağı kendi tercihine bırakılmamış kimse, görünüşünden dolayı dışlanamaz.

Birde bir ülkeye vatandaşlık bağı ile bağlı ve sahip olduğu yeteneği ülkesi için kullanan herkes o ülkenin vatandaşıdır.

Müslümanlık ne diyor; hiç bir insan dilinden renginden ırkından dolayı bir başkasına üstün değildir. Bizim anayasamızda da aynen bu geçer…

Ama Amerika Birleşik Devletleri gibi modern dünyanın en güçlüsü olan ülke bu filmde 1960larda, NASA’da müthiş bir beyne sahip olmalarına, önemli katkılarına rağmen sırf tenlerinin renginden dolayı kendileri gibi yaşamalarına müsaade edilmeyen, küçük görülen, hakları verilmeyen insanlara hak ettiklerini verdiği ile övünüp, haklarını gasp ettiği o insanlarda bir film ile de olsa özür dileyerek onurlandırırken…

Biz Müslümanlar olarak dinimiz için en son, en mükemmel, inananın eninde sonunda cennete gireceği din,

Biz Türk olarak da Allah’ın Kuranı Kerim’de geleceğin en üstün ırkı olarak bahsettiği ırk şeklindeki inanmışlığımız ile ne Müslümanlığı ne de Türklüğü bir başkasına anlatma gereği duymuyoruz. Bir başkasına anlatmayı bırakın, kendi tarihimizi unutuyoruz. Böyle gidersek yakın zamanda biz neyiz lan diyen bir balığa dönüşeceğiz…

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 7,9 / 10

Sinemalar.com Puanı: Yok

Vizyon Tarihi: 24 Şubat 2017

Yapımı : 2016 – ABD

Tür : Dram

Süre: 127 Dak.

Yönetmen : Theodore Melfi

Oyuncular : Taraji P. Henson , Octavia Spencer , Janelle Monáe , Kevin Costner , Kirsten Dunst

Senaryo : Allison Schroeder , Theodore Melfi

Yapımcı : Donna Gigliotti , Kevin Halloran

2017 Oscar Adaylıkları: En İyi Film, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu; Octavia Spencer, En İyi Uyarlama Senaryo

Paylaş; başkaları da faydalansın!

2 thoughts on “Gizli Sayılar, Hidden Figures

  1. I just want to say I am beginner to blogs and honestly enjoyed this blog site. Almost certainly I’m planning to bookmark your website . You actually come with superb articles and reviews. Thanks a lot for revealing your website.

  2. hi!,I really like your writing very so much! proportion we be in contact extra about your article on AOL? I require an expert on this house to unravel my problem. Maybe that is you! Looking forward to peer you.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.