Dram, Sinema Felsefesi

Ay Işığı, Moonlight

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir çocuk düşünün;

Annesi; uyuşturucu bağımlısı, orospu, çevresindeki arkadaşları; kendisini dışlıyor ve kendisine anlamını bilmediği yakıştırmalarda bulunuyorlar, kendisini koruyacak kimse yok ve hatta başkalarına hava için en yakın bildiği arkadaşı da kendisine kazık atıyor… Bu olaylar çocuğun kendi genleri ile birleşince ortaya kim çıkar?  

Bir çocuğun gelişimine aile ve çevre şartlarının ne kadar önemli olduğunu anlatan bu filmi izledikten sonra şöyle diyeceksiniz; “Ben çocuğumu böyle yetiştirmeyeceğim!”

Bir çok yorum sitesinde eşcinsellikle bağdaştırılsa da içine düştüğü boşluk için sığınak arayan bir insandan daha ileriye gitmiyor…

Oscar aldıktan sonra izlediğim bir film olmasına rağmen, harika, muhteşem, herkesin izlemesi lazım diyemeyeceğim. Oscar Ödülü aldı ama Oscar alan film illaki iyi bir film demek değildir. Belki konusundan, belki siyahileri işlemesinden, belki mazlum bir çocuğun gelişimini işlemesinden, belki tarzından diğer izleyicilere etkileyici gelmiştir. En iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü alan Mahershala Ali’de belkide son zamanlarda ABD devlet başkanı Donald Trump’un Müslümalara karşı tutumuna gösterilen tepki ile almıştır, belki de küçük bir çocuğa sahip çıkmasından dolayı… ki o rolü herkes oynayabilirdi! Hadi kolaysa sen oyna derseniz oynayamam:) 

Benim Puanım: 7 / 10

IMDB Puanı: 7,8 / 10

Sinemalar.com Puanı: 6 / 10

Vizyon Tarihi: 17 Şubat 2017

Yapımı : 2016 – ABD

Tür : Dram

Süre: 110 Dak.

Yönetmen : Barry Jenkins

Oyuncular : Trevante Rhodes , Ashton Sanders , Naomie Harris , Mahershala Ali , Janelle Monáe

Senaryo : Barry Jenkins

Yapımcı : Dede Gardner , Jeremy Kleiner

2017 Oscar Adaylıkları:

  • En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu; Mahershala Ali (Kazandı),
  • En İyi Film (Kazandı),
  • En İyi Sinematografi (Görüntü Yönetmenliği),
  • En İyi Film Müziği,
  • En İyi Film Kurgusu,
  • En İyi Uyarlama Senaryo (Kazandı),
  • En İyi Yönetmen; Barry Jenkins,
  • En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu; Naomie Harris
Paylaş; başkaları da faydalansın!

2 thoughts on “Ay Işığı, Moonlight

  1. I simply want to say I am just very new to blogs and really loved this web-site. More than likely I’m likely to bookmark your website . You certainly have fantastic writings. Many thanks for sharing with us your website.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.