Felsefe, Kişisel Gelişim, Uyarı, Vatan için, Vatandaşlık

Dağda Kar Var İse Yazın Güneşinde Bile Üşürsün

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Gökyüzü masmavi, güneş ışıl ışıl parlıyordu ama iş yerinden dışarı çıktığımda dağlarda gördüğüm karın soğuğu yüzümü kesiyordu… Bu anda aklımda belirdi bu cümle; “Dağda kar var ise yazın güneşinde bile üşürsün.”

Daha mevsimi gelmemişti dışarıda gezmek için kısa kollu gömleklerin tişörtlerin zamanı.

Bu cümle her iş için geçerli kılınabilir aslında;

Mesela, uzun uğraşlar arkasında bir işi, bir projeyi, bir programı nihayet sonuca erdirdiniz ama içinizi huzursuz eden bir şeyler var diyelim… İşte nihayete eren işiniz yazın güneşi ama içinizdeki huzursuzluklar dağınızdaki kardır. Ve eninde sonunda sizi huzursuz eden şeyler ile karşılaşacaksınızdır yani cümledeki tabiri ile üşüyeceksinizdir.

Ya da işin başlangıcında zaten huzursuzluklarınız var ise huzursuzlukları çözmeden işinizi %100 gönül rahatlığı ile nihayete erdiremezsiniz. Hep bir üşüme alacaktır sizi.

Yani işinizin bitişini doğan güneş olarak düşünürsek huzursuzluklarınızı dağınızdaki kar olarak yorumlayabiliriz.

Bu cümleye ülkemizi örnek verirsek; gelecekte en güçlü ülkeler arasında yer almak istiyoruz… Neden olmasın! Ama PKK ya da son zamanlarda hain oldukları belirtilen FETÖ gibi illetleri ortadan kaldırmadan gerçekleştiremeyiz. Burada da güçlü ülke olma hedefi gökyüzümüzdeki güneş ama terör örgütleri dağımızdaki kardır. O örgütler olduğu müddetçe, o örgütlere aman ne olacak canım bir kaç kendini bilmez dendiği müddetçe her şey sadece bir hayal olarak kalacaktır.

Bu cümlenin anlamı bir bakıma da “Kervan yolda düzülür” atasözü ile tezattır ve her kervan yolda düzülmez gibi bir nasihati ile ilişkilendirilebilir.

Karların eriyip su olması gereklidir.

Anlamışsınızdır ne demek istediğimi fazla uzatmayayım.

Güneşli günler dağlarındaki karı eritip suya dönüştüren tüm hak edenlerin olsun.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.