Bilgi Havuzu, Reklamlar, Sinema Felsefesi, Uyarı

Subliminal Mesaj Nedir, Ne İşe Yarar

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Subliminal mesaj bilinçaltına gönderilen mesajdır.

Subliminal mesajlar insanın bilinçli dikkati tarafından fark edilemezler.

Subliminal mesajlar o anda normal insan algısı ile fark edilmeyerek, sadece insanın bilinçaltı tarafından algılanması amacıyla özel olarak tasarlanmışlardır.

Subliminal mesaj teknikleri reklamcılık ve propaganda alanlarında sıklıkla kullanılmaktadır.

Subliminal mesajlar marka ve ürünlerin pazarlanmasından… toplumun ilgi, ihtiyaç ve algısını değiştirmeye kadar birçok konuda kullanılmaktadır.

Dizilerde veya filmlerde karakterlerin içtiği içecek markaları, kullandığı telefon bilgisayar markası, kıyafetleri subliminal mesaj örneklerindendir.

Subliminal mesaj; Asıl objenin içine gömülü bir işaret, bir görüntü ya da bir cümle olabilir.

Tarafsız olduğunu iddia eden haber programları bile subliminal mesaj örnekleri ile doludur;

Örneğin bir kişiyi, kurumu ya da ürünü kötü göstermek için o şey ile kötü olan bir nesnenin aynı temada işlenmesi subliminal mesajın en yaygın kullanılma şeklidir.

Şu ana kadar yapılan çalışmalar neticesinde en bilinçli ve defansif kişiler bile bu mesajları ilk bakışta %100 olarak çözememektedir.

Bu da insanları yönlendirmeli reklamlara karşı savunmasız bırakmaktadır.

Türkiyemiz’de 6112 sayılı RADYO VE TELEVİZYONLARIN KURULUŞ VE YAYIN HİZMETLERİ HAKKINDA KANUN “Ticari iletişimde bilinçaltı teknikleri kullanılamaz.” demektedir fakat ülkemizde maalesef bu işi yapacak yetkinlikte yetişmiş insanların bulunmayışından denetleme şimdilik yapılamamaktadır.

İnternette araştırarak Subliminal Mesaj konusunu anlatan video çalışmalarından en iyi bulduğum 2 videoyu aşağıya ekledim. İyi öğrenmeler.

Bundan sonra filmleri, dizileri ve reklamları daha dikkatli izleyecek, gazeteleri, dergileri ve kitapları daha dikkatli okuyacak, müzikleri daha dikkatli  dinleyeceksiniz…

https://youtu.be/5EBLhltanzE

Paylaş; başkaları da faydalansın!

2 thoughts on “Subliminal Mesaj Nedir, Ne İşe Yarar

  1. I simply want to mention I am just beginner to blogs and absolutely savored you’re web site. Almost certainly I’m likely to bookmark your website . You surely have fantastic well written articles. Bless you for revealing your blog.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.