Dram, Komedi, Sinema Felsefesi

Danny Collins, Steve Tilston’a John Lennon’un Mektubundan Uyarlanmıştır

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Al Pacino tarafından canlandırılan Danny Collins karakterine, 1960lı yıllarda yaşamış İngiliz Rockçı Steve Tilston’a Rolling Stones’un üyesi ünlü John Lennon tarafından gerçek hayatta gönderilen fakat menajeri tarafından ancak 40 yıl sonra kendisine ulaştırılan gerçekte var olan bir mektuptan yola çıkarak hayat verilmiştir.

Steve Tilston’a John Lennon bu mektupta şöhretin, paranın eğer dikkat edilmezse insanı hayallerinden çok gerilere taşıyabildiğini, başarının devamının kendini tanımaktan geçtiğini, eğer bir sorusu olursa da kendisine her zaman ulaşabileceğinden bahsetmiştir.

Menajer bu mektubu niye sakladı: çünkü John Lennon gibi bu dünyanın kaşarlanmış ünlüsü kendisine, kendisinin düştüğü hataları anlatacak, doğruları gösterecek… bu da o kişinin belkide daha sakin bir hayat sürerek televizyonlarda, gazetelerde, dergilerde fazlaca yer almamasını sağlayacak ve menajer kene gibi menajerliğini yaptığı kişiden nasiplenemeyecekti?

Ne zamanki şöhrete çok çok para, alkol, uyuşturucu, sex bulaşırsa o şöhrete sahip olduğu kişinin hayallerini gerçekte yaşama şansı o derece kısa zamanda gerçekleşir ve geleceği olmaz.

Türkiye’mizde yıllarca siyah beyaz filmlerini izlediğimiz Türk aktör ve aktristlerden bizzat görüyoruz; beyefendi veya hanımefendi olanlar herkes tarafından hala saygı görüp mutlu mesut hayat sürerken, sahip oldukları şöhret ile kazandıkları parayı partilerde bir gecelik ilişkilerde uyuşturucu alkol sex ile harcayanların cenazesini kaldıracak kimse bulunamamakta!

Filmden çıkarılacak ders: çevrendeki insanların senin çevrende niçin olduklarını iyi analiz et; Seni sen olduğun için mi arkadaş olarak görmekteler yoksa senden nasiplendikleri için mi?  

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 7 / 10

Sinemalar.com Puanı: 7,5 / 10

Vizyon Tarihi: 27 Mart 2015

Yapımı : 2015 – ABD

Tür : Dram, Komedi

Süre: 106 Dak.

Yönetmen : Dan Fogelman

Oyuncular : Al Pacino, Annette Bening, Jennifer Garner, Christopher Plummer, Bobby Cannavale

Senaryo : Dan Fogelman

Yapımcı : Denise Di Novi, Jessie Nelson

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.