Gerilim, Korku, Sinema Felsefesi

O, It

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Stephen King’in yaşantısını merak ediyorum; biz kitaplarını okurken veya kitaptan beyazperdeye uyarlanmış filmlerini izlerken tüylerimiz diken diken oluyor… film izlerken her geçen sahne ile birlikte beynimiz öyle komut gönderiyor ki tüm vücudumuz korkmaya karşı “hazır ol”a geçiyor; çevremizdeki en küçük bir ses, ışık yansımalarının sebep olduğu en kısa mesafeli gölge kıpırtısı, vücudumuza gelen en hafifinden rüzgar esintisi bizi korkutup, kalbimizin küt küt çarpmasına yetiyor. Adrenalin tavan yapıyor… Peki Stephen King bunları yazarken ne hissediyor? Hiç korkmuyor mu?

Eleştirmeden geçemeyeceğim 2017 yılına, efekt teknikleri çok çok ileri gitmişken filmdeki palyaçoyu tasarlayan ekip gerçekten berbat bir iş çıkarmış. Bazı sahnelerdeki yapaylık hemen ön plana çıkıyor… Özellikle diş yapısının yaratık filmindeki yaratık ile aynı olması hiç iyi olmamış. Palyaço karakteri daha alaycı daha sinir bozucu yapılabilirdi.

Filmin asıl teması ise; kötülük korkudan ve terk edilmişlikten beslenir. (Böl parçala yok et) Bir arada bir birinize güvenerek bir takım olabilirseniz hiç bir güç sizi al aşağı edemez.

Benim Puanım: 8 / 10

IMDB Puanı: 7,6 / 10

Sinemalar.com Puanı: 7,5 / 10

Vizyon Tarihi: 15 Eylül 2017

Yapımı : 2017 – ABD

Tür : Gerilim , Korku

Süre: 135 Dak.

Yönetmen : Andrés Muschietti

Oyuncular : Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Sophia Lillis, Jeremy Ray Taylor, Finn Wolfhard

Senaryo : Cary Fukunaga, Chase Palmer, Gary Dauberman

Yapımcı : Roy Lee, Seth Grahame-Smith

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.