Dram, Komedi, Romantik, Sinema Felsefesi

Ove Adında Bir Adam, A Man Called Ove, Hayata Rövesata Çeken Adam, En Man Som Heter Ove

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Hani çevremizde bazı amcalar dedeler görürüz, devlet memurluğundan emekli olmuşlardır ve yılların alışkanlığı ile takım elbise giyip, kravat takıp, günlük taşlı ve ayakkabıları boyalı halde yaşamlarına devam ederler… Bu film bana o insanları hatırlattı hatta kanser tedavisi görmekte iken ölmeden 1 hafta önce tıraş bıçağı, tıraş köpüğü, diş fırçası, diş macunu, tıraştan sonra kolonyası ve parfüm alan, dayımı hatırlattı.

Kimseyi o anki tavrı ile yargılamayın. Hiç kimsenin iç dünyasında neler yaşadığını bilemezsiniz. Ben neler neler yaşadım diyebilirsiniz ama karşıdaki anlatınca belki halinize şükredersiniz. Nasıl geçiyor şarkıda? beterin beteri var haline şükret dostum…

İnsanlara yargısız infaz yapmak yerine onların durumlarını anlamaya çalışmalıyız ve eğer elimizden bir şey geliyorsa da yapmalıyız.

Yalnızlık en büyük sorundur. Hele ki hayatını birisi ile devam ettirmeye alışmışken o kişinin mutlak son ile karşılaşması sonucu insan boşluğa düşebilir. Bu boşluk ona değer verenler tarafından mümkün olduğunca doldurlamaya çalışılmalıdır.

Sen doğduğunda sen ağlarken herkes gülüyordu öyle bir yaşa ki hayatı sen öldüğünde herkes ağlasın.

Duyguları mahveden bir film. Güldüren, ağlatan, sitem ettiren, sevindiren, nefret ettiren bir film.

Son bir not daha ekleyeyim bu filme. Mutluluk bir insanın bir başka canlıya verebileceği en güzel bedava şeydir.

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 7,7 / 10

Vizyon Tarihi:13 Aralık 2015

Yapım: İsveç,

Tür: Komedi, Dram, Romantik

Yönetmen: Hannes Holm

Oyuncular: Rolf Lassgård, Bahar Pars, Filip Berg

Senaryo: Fredrik Backman, Hannes Holm

Dil: İsveççe, Farsça

Paylaş; başkaları da faydalansın!

One thought on “Ove Adında Bir Adam, A Man Called Ove, Hayata Rövesata Çeken Adam, En Man Som Heter Ove

  1. I simply want to say I’m new to blogging and site-building and absolutely enjoyed you’re blog. Probably I’m planning to bookmark your blog post . You surely have really good articles and reviews. Regards for sharing with us your web-site.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.