Aile, Animasyon, Macera, Sinema Felsefesi

Coco

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Animasyonun vermeye çalıştığı öğretiler;

  • İnsan, gerçekleri adam akıllı öğrenmeli, kendi kendine şöyle olmuştur, böyle olmuştur gibi kurgular ile hareket etmemelidir.
  • İnsan anın kendisine getirdiği fırsatları geri çevirmemeli, değerlendirmelidir yoksa o an gelecek için son an olabilir.
  • Sevdiğini uzaktan uzağa anlatma; yetmez. Sevdiğinin hep yanında ol.
  • Bir ailede hayaller ortaktır. Kadın kocasının, koca da karısının hayallerini gerçekleştirmesine yardım etmelidir. 
  • Ölen her insan, dünyada geri kalan sevdiklerinin kendisini unutmamasını hep hatırlamasını ister. Ölü için asıl ölüm kendisini kimsenin hatırlamadığı zaman gerçekleşir.
  • Şarkıcıları ünlü yapan ön tarafta görünmeyen gizli kahramanlardır. Söylediğini kim yazmış, kim müziğini çalmış, kim vokal yapmış  çok önemlidir. Yani alkışı yardımcıları belki de daha çok alkışlanmayı hak etmektedir.
  • Çok iyi bir insanmış gibi etrafa poz veren ünlüler belki de sadece kendi reklamlarını  çok iyi yapan pazarlamacıdan başka bir hiçtirler.
  • İnsan olup çalışanın terini alnı kurumadan verirsek… Bencil olmayıp, dünyaya gelen her kişiye de kendi hayallerini gerçekleştirmeleri için fırsat verirsek… hem biz hem de diğer herkes mutlu oluruz.
  • Ebeveynler çocuklarının yeteneklerine ve çocuklarının ne olmak istedikleri ile ilgili hayallerine destek çıkmalı, yol göstermeli, kendi gerçekleştiremedikleri hayalleri doğrultusunda zorla sürmemelidirler.
  • Köpekler sadık yol arkadaşlarıdır.

Bu çıkarımlar animasyon içerisinde ince ayrıntılarda ve diyaloglarda saklanmış. Mesela animasyonda ölüler ile ilgili olan ve animasyonun büyük çoğunluğunun geçtiği sahneler bir tecrübe veya en azından izleyenin ölümün gerçekte ne olduğunu anlamış olmasını gerektirmektedir. Bu sebeple bir çocuğun bunları çıkarımda bulunması zor olduğundan büyüklerin geçmişe taaa çocukluklarına gitmelerini sağlayan bir animasyon olarak yorumluyorum.

Yani küçükler için değilde büyükler için yapılmış bir animasyon.

Benim Puanım: 7 / 10

IMDB Puanı: 8,6 / 10

Sinemalar.com Puanı: 8,3 / 10

Vizyon Tarihi: 19 Ocak 2018

Yapımı : 2017 – ABD

Tür : Animasyon , Aile , Macera

Süre: 109 Dak.

Yönetmen : Lee Unkrich, Adrian Molina

Seslendirenler : Gael García Bernal, Benjamin Bratt, Cheech Marin, Alanna Ubach, Edward James Olmos

Senaryo : Lee Unkrich, Adrian Molina, Matthew Aldrich

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.