Biyografi, Dram, Kişisel Gelişim, Sinema Felsefesi, Son Yazılar

Korkusuzlar, Only The Brave

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir işi yapabilmek için o işin gerekleri ne ise o gereklilikleri üzerinde barındıran adamın seçilmesi gerekir. Vasfı yetrli olmayan, gelecek vaat etmeyen bir adamın her hatasına göz yummak, idare etmek yağmur yağarken kum çuvalını sırtında bir yere taşımaya çalışan hamalın durumuna benzer.

Her işte bu bahsettiğim durum söz konusudur. Fakat öyle meslekler vardır ki; yapılacak en küçük hata ölümle sonuçlanabilir.

Asker, polis, itfaiyeci… 

Bu meslekleri icra eden kişiler başkalarının hayatlarını kurtarabilmek için kendi hayatlarını feda etmeye hazırdırlar.

Bireysel olarak karşılaşabilecekleri ölüm tek bir hatalarında operasyona çıktıkları ekibin diğer her bir üyesini ve hatta ekibin tamamı ölümle yüz yüze getirir.

Bu filmin sloganı zaten çok hoşuma gitti; karşında ne olduğu değil, yanında kimin olduğu önemlidir.

Biz şehitlerimiz için ne diyoruz; “kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için.”

Kahramanlar onore edilmelidir; gelecekte bile yaşamalıdırlar, kitaplar yazmalı kahramanlıklarını, filmler göstermeli… onlardan sonra gelecek kuşaklar, meslektaşları bilmeliler… kurtardıkları yaşamlar yad etmeli onları.

Bu film, 2013 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde “Yarnell Tepesi Yangını”‘na müdahale eden, alınlarının teri ile 1. Sınıflığa terfi etmiş bir itfaiye ekibinin, var gücü ile yaptıkları çalışmaları, son görevlerini ve son görevlerinde nasıl öldüklerini anlatarak, 19 kişinin gelecekte de yad edilmesi için arşiv çalışması görevini layıkıyla yerine getiriyor. 

Böyle filmleri izleyince sinirlerim bozuşuyor; başka ülkenin vatandaşları ülkeleri için ölmese bile çaba gösteren, ülkelerine bir şeyler katan her meslekten vatandaşlarını film ile onurlandırırken, vatan toprağımızı ve bizi korumak için savaşırken şehit olan askerimizi, polisimizi ailelerinin kalbinde yapayalnız bırakıyoruz.

En fecisi ne olur biliyor musunuz?

Onlar şehit olurken, onların uğruna şehit olduğu vatanın diğer insanlarının vatan için yapabileceği bir şeyi bile yapmaması…

Ve bir not daha düşeyim; bir şekilde hata yaptığını düşündüğünüz birine bir ikinci şans vermelisiniz çünkü, bir tecrübedir eğer tekrar ederse hataya düşer hem düşmez kalkmaz bir Allah değil mi?

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 7,8 / 10

Sinemalar.com Puanı: 7,4 / 10

Vizyon Tarihi: 8 Aralık 2017

Yapımı : 2017 – ABD

Tür : Biyografi , Dram

Süre: 133 Dak.

Yönetmen : Joseph Kosinski

Oyuncular : Josh Brolin, Jennifer Connelly, Miles Teller, Jeff Bridges, Andie MacDowell

Senaryo : Ken Nolan, Eric Warren Singer

Yapımcı : Lorenzo Di Bonaventura, Erik Howsam

Diğer Adı : Granite Mountain Hotshots, No Exit

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.