Animasyon, Komedi, Macera, Sinema Felsefesi

Arı Filmi, Bee Movie

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bu animasyonu çocuklar izlediğinde Arı’ların ne yaptığı, nasıl çalıştığı, nasıl yaşadığı hakkında bayağı bir bilgi sahibi olacaklardır. Bizim, yani insanlar gibi bir düzen içerisinde yaşayıp, çalışıp bal yaptıklarını ilk olarak keşfedeceklerdir. Daha sonra ise çiçekten çiçeğe konarken, çiçeklerin varlıklarının devamı için de gerekli bir takım şeyleri de yaptıklarını kavrayacaklardır. 

Çocukluktan çıkıp ergenliğe yeni adım atmış birisi, diğer bilgileri ile animasyonu mukayese ederek; çiçeklerin, böceklerin, hayvanların, insanların her ne kadar bir birlerinden farklı görünseler ve hareket etseler de dünyanın düzeninin bir elemanı olduğu çıkarımında bulunacaklardır.

Bizim gibi, Cahit Sıtkı Tarancı’nın tabiri ile yolun yarısına yaklaşmışlar ise; gidişata sırf ego tatmini için yapılan bir müdahalenin, eğer geç olmadan dönülmezse felaketle sonuçlanabileceğini, daha yeni göreve başlamış bir avukatın; “bu durumu ben kazanırım” diyerek, canlıların yaşama amaçlarına karşı olarak yaptığı müdahale ile anlatmaya çalışmıştır. Avukatlar, özellikle dava zor olsa da para için, imkansız olsa da nam için söylüyorum; Kimi, neyi, ne için savunuyorsunuz, bir müvekkilinizi kurtardığınızda kimler bundan zarar görecekler iyi düşünün. Belkide hitabetiniz kuvvetlidir, müvekkilinizin gücü ile tanıklar tutabilirsiniz, miş gibi kanıtlar ile müvekkillerini aklayabilirsiniz, bir pisliği çamaşır suyu ile yıkayabilirsiniz… Ama bu yaptıklarınız adalet mekanizmasında bozulmalara sebep olur. Bozulan adalet sürecinden gün gelir sizde nasibinizi alırsınız.

Örneğin İzmir’de, servis arabasının içinde unutularak can veren çocuğun karşısında savunma yapan avukatın “Takdiri İlahi” savunması bir savunma değildir. O kişiler ceza almalılar ki; diğer servis şoförleri, servis öğretmenleri, okulda idareden sorumlu amirler… işlerini ölümcül hatalara mahal vermeden yapsınlar.

Filmin sonuna yakın bir sahnede, arı avukat kendisine bir büro açıyor ve görevini yardımcısına teslim etmek zorunda kalıyor. Ama yardımcısı bir arı değil. Ne peki? Bir sivrisinek! Elinde evrak çantası tutan Sivrisinek ne diyor biliyor musunuz? “Ben zaten doğuştan kan emiciyim, bir tek çantam eksikti, şimdi o da var!”:)

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 6,1 / 10

Sinemalar.com Puanı: 8,1 / 10

Tür: Animasyon , Komedi , Macera

Vizyon Tarihi: 14 Aralık 2007

Yapımı: 2007 – ABD

Süre: 91dk

Yönetmen: Steve Hickner, Simon J. Smith

Senaryo: Spike Feresten, Barry Marder, Andy Robin

Yapımcı: Jerry Seinfeld, Christina Steinberg

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.