Bilgi Havuzu

İngilizce Kuranı Kerim

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Hz. Muhammed (Allah’ın selamı O’nun üzerine olsun) “…çoğalın. Zira ben kıyamet gününde diğer ümmetlere karşı ümmetimin çokluğuyla övünürüm.” demiştir. Bu hadisin evlilik ile ilgili olduğunu iddia etmektedirler!

Soru; Peygamberimiz burada üremekten mi bahsetmektedir yoksa Müslümanlığın yayılmasından mı?

Bence Müslümanlığın yayılmasından bahsetmiş olması daha mantıklıdır, çünkü yaradılıştan gelen bir problemden dolayı çocuk sahibi olamayan insanlar olabilir. Peygamberimiz insanları kırmaktan uzak duran bir insan olduğundan ne söylediğine mutlaka dikkat etmiştir.

Buradan üremeyi anlayan işin kolayına kaçmaktadır, Şöyle ki; doğum ile bir insanın zaten öncelikle annesinin, babasının dinine mensup olacaktır. Hiç bir anne baba git de dinini kendin seç demez. 

Ayrıca Müslümanlık her şeyi ile tas tamam bir dindir.  Bence Peygamberimiz Hz. Muhammed (Allh’ın selamı O’nun üzerine olsun), Kuranı Kerim’in içeriğindeki harika anlatım sayesinde, eğer doğru anlatılır ise doğuştan annesinin ve babasının dini öğretileri ile büyüyen diğer din mensubu insanların da %100 kesinlikte Müslümanlığı kabul edeceğini dile getirmek istemiştir.

1492 yılında Amerika Kıt’asını keşfeden Kristof Kolomb’un gemisinin İncil ile dolu olduğu çoğunluğun bildiği bir gerçektir. Hatta uzun seyahatlere çıkan gemiler, matbaalarda fazlaca basılan İncil ile doldurulmuştur. Hristiyanların kutsal kitabı olan İncil’in matbaalarda çok çok basılarak, gidilen her yere götürülmek üzere seyyahlara, başka topraklara savaşa giden askerlere, sefere çıkan gemilere bolca yüklendiği zamanlarda, Büyük Türk İmparatorluğu’muzda (Osmanlı İmparatorluğu) ise matbaa girsin mi girmesin mi, kitap basılsın mı basılmasın mı tartışmaları sürmekteydi. Hatta İbrahim Müteferrika ilk matbaayı kurmak istediği zaman bile Kuranı Kerim sayfaları yerlere düşer, ayak basılır, günah olur gibi saçma bahaneler ileri sürülmüş ve dini ibarelere yer vermemek şartı ile matbaa kurdurulmuştu.

Neden? Okurlarda, şeyhlere, hafızlara gerek kalmaz, işine geldiği gibi yapılan ve Müslümanlıkla tezat uygulamalar görünür de ve foyaları meydana çıkar diye mi acaba?

Bu tartışmalar bizim coğrafyamızda süredururken.. dünyanın yarısından fazlası çoktan İncil okumaya, istavroz çıkartarak Hristiyan olmaya başlamıştı bile.

En azından filmlerde izliyorsunuz; din görevlileri hariç kimse İncil’i Aramice veya İbranice olarak okumaz. Anladığı dil ne ise o dilden okur. Bölüm bölümde ezberinde kaldığını, karşısındakinin anlayacağı dilde söyler. İspanyol filmlerinde İspanyolca, Amerikan filmlerinde İngilizce, Fransız filmlerinde Fransızca dinlersiniz… Ama nedense bizim dilimiz Türkçe olmasına rağmen, Arapça olmazsa olmaz Kuranı Kerim dili gösterilerek, ahenginin güzelliği ile anlamanın önüne geçilmektedir. Neden bir tek Arapça bilen Kuranı Kerimi anlamak zorundadır da diğerleri anlayamaz!

Size de denk gelmiştir; Mark Zuckerberg Facebook ile Yahudi propagandası yapıyormuş şeklinde yazılanları, söylenenleri…

Yasaklayalım, karalayalım, kapatalım… Bu düşünce ancak bir cahile ait olabilir.

Müslümanlığın gerçekten ne olduğunu anlatan bir program yapmak için, ya da Facebook’u Müslümanlığı yaymak için nasıl kullanırım diye kafa yormak olur mu canım? As, kes, biç, korkut… Müslümanlık bu mu yani? Hz. Muhammed’in (Allah’ın selamı O’nun üzerine olsun) mezarında kemikleri sızlıyordur…

Halbuki Kuranı Kerim insanların anlaması için indirilmiştir. İnsanlığın varoluşundan önceki zamanlardan tutun, indirildiği zamana kadar yaşanılan, keşfedilmiş veya keşfedilmemiş bir sürü şey hakkında bilgi vermektedir. Tabi ki okuyana, okuduğunu anlayana!

Bende Müslüman sayısının çoğalmasına katkıda bulunmak maksadı ile dünyanın en çok konuştuğu dillerden olan İngilizce Kuranı Kerim sitesi yaptım. Kurduğum sitenin adı İslam Holy Book Quran (İslam Kutsal Kitabı Kuranı Kerim).

Siteye www.islamholybookquran.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Yabancı bir tanıdığınız varsa siteyi paylaşın.

Birlikte en son ve en mükemmel din olan Müslümanlığın, insanların dünya işlerinde mutlu yaşayabilmeleri için gerekli her öğretiye sahip ve her evde bulunması gereken başvuru kitabı olan Kuranı Kerim’in, diğer dinlere mensup bir çok insan tarafından okunmasına ve Müslüman olmalarına vesile olalım.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.