Biyografi, Dram, Kişisel Gelişim, Sinema Felsefesi, Spor

Ben Tonya, I Tonya

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Biyografi filmlerini seviyorum. Kurgusal değil de filmin gerçekten yaşamış yaşayan bir insanın yaşama mücadelesini anlattığı için, içinden çıkarılabilecekler ile insanın kendi hayata bakış açısını değiştirebiliyor.

Hayatta her şeyi tecrübe edecek kadar uzun süre kalmıyoruz. Bu sebeple başkalarının tecrübelerinden de faydalanmalıyız ki verimli bir ömür geçirelim. Bu faydalanma o kişinin hayatını anlatan bir kitap mümkünse otobiyografi, bir belgesel veya beyaz perdeye kendi ve/veya en yakınında bulunanların danışmanlığında aktarılmış bir film ile olur.

Filmi sırf gişe yaptı, çeşitli ödüllere aday oldu / aldı diye izlenmemelidir. Film eğer böyle izlenirse zaman kaybı olur. Bu ne böyle dersiniz. Ama o kişi yerine kendinizi koyarak izlerseniz. Çok sevdiğiniz bir dersi yapıyorcasına zevk alırsınız.

Babasız olarak, geçimini garsonluk yaparak sağlayan annesi tarafından, buz pateni alanında daha küçük yasta ki becerisi ile büyük başarı, bu başarı ile gelecek para hayalleri ile büyütülen, annesinin üzerinde kurduğu baskıya dayanamayıp evden ayrılmak için acele ederek kendisi ile uzaktan yakından bağdaşmayan yanlış eş seçimi yüzünden hayatı daha da berbat hale gelen, kocasından sürekli dayak yiyen, parasızlık sebebiyle uygun ekipman alamayan, eğitimcisinin desteğine ve kimsenin sergilemeye cesaret edemediği gösterilere rağmen, komitenin aile yaşantısını öne çıkartarak hak ettiği unvanı ve olimpiyatlara katılma hakkı vermek istememesine rağmen…

Tonya Harding – Margot Robbie

kendi yeteneği ve ısrarcılığı ile olimpiyatlarda yer alma arzularına kavuşan, 1991 Amerika Birleşik Devletleri Buz Pateni Şampiyonu, 1991 Dünya Buz Pateni Üçüncüsü ve devamında eski kocasının kendisine iyilik yapıyormuş gibi görünmesine rağmen rakibinin bacağını sakatlayan ve bu olaydan sonra kariyeri Buz Pateni alanında noktalanan, boksa kendisini yönelten ama bir daha başarılı olamayan Tonya Harding in hayatını anlatan bu film ile nefes almaya devam edildiği sürece mücadelenin de devam etmesi gerektiğinin bir kez daha bilincine varacaksınız.

Benim Puanım: 9 / 10

IMDB Puanı: 7, 6 / 10

Sinemalar.com Puanı: 7 / 10

Tür: Biyografi , Dram , Spor

Vizyon Tarihi: 16 Şubat 2018

Yapımı: 2017 – ABD

Süre: 119dk

Oyuncular: Margot Robbie, Allison Janney, Sebastian Stan, Paul Walter Hauser, Julianne Nicholson

Yönetmen: Craig Gillespie

Senaryo: Steven Rogers

Yapımcı: Margot Robbie, Tom Ackerley

Paylaş; başkaları da faydalansın!

One thought on “Ben Tonya, I Tonya

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.