Aile, Animasyon, Komedi, Macera, Sinema Felsefesi

Fındık İşi 2, The Nut Job 2, Nutty by Nature

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Kurtlar şehirlere iniyor > koyunların tepesine biniyor… Domuzlar şehre iniyor > tarlada bağda bostanda ne varsa eşeliyor… tilkiler şehre iniyor > kümeslerde buldukları ne kadar tavuk varsa kaçırıyor… ayılar şehre iniyor > arıcıların kovanlarını telef ediyorlar…

Böyle haberleri duymuşsunuzdur!

Peki, bizim şehir dediğimiz yer biz orada yerleşim alanı kurmadan önce kimlere aitti? Hayvanlara değil mi!

Orası onlar için yaşam alanıydı, barınağıydı, oranın nimetlerinden ihtiyaçları ölçüsünde faydalanıyorlardı. Ama biz ne yaptık? Kendimize yeteri alanın dışında bile bir sürü alan genişletip kat kat yüksek evler yaptık, bir de üstüne üstlük kale gibi çevrelerini yüksek duvarlarla çevirdik. Tel örgüler ile çevresini ördürdük. Yani düşünen hayvan olarak, iç güdüleri ile yaşayan hayvanların yaşam alanlarını, onların iznini almadan sahiplendik, yani bir anlamda istila ettik. Bir bakıma aklımızı kullanarak hayvanların yaşam alanlarını işgal ettik. Biz aslında istilacıyız, işgalciyiz.

Ve işgal ettiğimiz yetmezmiş gibi, işgal ettiğimiz yerin asıl sahiplerinin daha önce yaşamsal ihtiyaçları için gerekli olan her şeyden de uzak tutmaya çalışıyoruz.

Halbuki kendi ihtiyacımız olanından daha fazlasına sahip olmayarak bunu sağlayabiliriz. Biz, ihtiyacımızdan daha fazlasına sahip olmak istedikçe doğal dengeyi bozuyoruz. Doğal dengenin bozulması eninde sonunda bizi etkileyecek çünkü bizde doğanın bir parçasıyız. Peki bunun ne kadar farkındayız?

Özellikle çok sert geçen kış aylarında, denk geliyoruz; bazı ülkeler, vahşi hayvanlar insanların bulunduğu yerleşim alanlarına inmesin diye, onların ihtiyaçlarını karşılayacak erzakları onların yaşam alanlarına atıyorlar. Yani, diyorlar ki ben senin yaşamına saygı gösteriyorum <> sende benim yaşam alanıma saygı göster.

Düşünen canlılar olarak, doğanın dengesi için, hayvanların da bir can taşıdığını düşünerek hareket etmeliyiz. Bir onların yerine koyalım kendimizi, insanoğlu insanların size nasıl davranmalarını isterdiniz? 

İnsanlar tarafından kurulan şehir içerisinde bırakılan göstermelik parkta yaşayan hayvanların, ellerine bırakılan bu son yaşam alanlarının da alınmaması için verdikleri mücadeleyi anlatan, çocukların olduğu kadar büyüklerinde izlediklerinde bir şeyler öğrenebilecekleri, farkındalık yaratma amaçlı güzel bir animasyon.

Benim Puanım: 7 / 10

IMDB Puanı: 5,3 / 10

Sinemalar.com Puanı: 6,9 / 10

Tür: Animasyon , Aile , Komedi , Macera

Vizyon Tarihi: 6 Nisan 2018

Yapımı: 2017 – ABD , Kanada , Güney Kore

Süre: 95dk

Yönetmen: Cal Brunker

Senaryo: Scott Bindley, Peter Lepeniotis, Cal Brunker, Bob Barlen

Yapımcı: Mike Karz, Hongjoo Ahn

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.