Dram, Gerilim, Komedi, Korku, Sinema Felsefesi

Lanetli Hediyeler, Gerekli Şeyler, Needful Things

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Birisi size hiç karşılık beklemediğini söyleyerek, bedavaya yada gerçek değerinden çok çok aşağıya bir fiyata, sizin için maddi veya manevi değeri çok yüksek bir şey veriyorsa… 1000 defa düşünün hatta düşünmeyin çünkü atalarımız “ucuz etin yahnisi?” diye boşuna dememişlerdir! Eninde sonunda bir bedel ödemek zorunda kalırsınız.

Bu filmde tamda Şeytan’ın hileleri ile karşılaştım. Şeytan Hz. Muhammed’e hilelerinden bahsederken en sonunda “Ya Muhammed, bir kimseyi sapıklığa sürüklemek için elimde bir imkân ve bir güç yoktur. Ben ancak vesvese veririm ve bir şeyi güzel gösteririm, o kadar.” demektedir.

Şeytanın hilelerinin ne olduğunu merak ettiyseniz tercihinize göre https://www.omurokur.com/2016/05/seytanin-hileleri-dinle/ sayfasında dinleyebilir, https://www.omurokur.com/2014/07/seytan-hz-muhammede-hilelerini-anlatiyor/ sayfasında da okuyabilirsiniz.

Film korku romanlarının dünyaca ünlü usta yazarı Stephen King’in ülkemizde Ruhlar Dükkanı adıyla yayımlanmış kitabından sinemaya uyarlanmıştır.

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 6,2 / 10

Tür: Dram , Gerilim , Komedi , Korku

Vizyon Tarihi: 27 Ağustos 1993

Yapımı: 1993 – ABD

Süre: 183dk

Lanetli Hediyeler Filmi Oyuncuları: Ed Harris, Max von Sydow, Don S. Davis, Amanda Plummer, Bonnie Bedelia

Yönetmen: Fraser Clarke Heston

Senaryo: W.D. Richter

Yapımcı: Peter Yates, Gordon Mark

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.