Aksiyon, Fantastik, Macera, Sinema Felsefesi

Shazam! 6 Güç, Shazam!

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Çeşit çeşit kılıkta, türlü türlü yeteneklere sahip kahraman karakterlerin ortaya çıkış nedeni sadece düşünürünün hayal gücü müdür?

Kimi dünya dışı başka bir gezegenden gelmiş zaten güçlü, kimi nükleer bir deneyde aldığı radyasyon – kimi laboratuvarda üretilen bir böceğin ısırması ile DNA sının mutasyona uğraması sonucu güçlenmiş, kimi babasından kalan – kimi alın teri ile kazandığı para ile kendisine kendisini güçlü yapacak kıyafet ve araçlar geliştirmiş kahramanlarımız.

Bu sadece düşünürün “bugün ne çizsem de trend topic olsam” düşüncesine, “ne olacak; hayal gücünün verdiği cevap” gibi basit bir durum değildir.

Düşünür, çevresinde şahit olduğu, gazetelerden okuduğu, haberlerden izlediği insan ile bağdaştırılamayacak davranışlara, suçlara, suçlulara, adaletsizliğe… bu zemine olanak tanıyan yönetici ve görevlilere karşı kendisince bir tepki oluşturarak, diğer insanların da bu gerçek olaylara karşı bilinçlerinin açılmasını sağlayarak farkındalık oluşturmaya çalışmaktadır.

Süper kahramanların insani görüntüleri ile değilde, bir kıyafet ile kahramanlıklarını gerçekleştirmeleri bunun kanıtıdır.

Düşünür böyle yaparak, okuyucusuna – izleyicisine “o da senin gibi normalde sıradan birisi” demektedir.

Olaylara, kötü insanlara, kötü karakterlere, kötü yönetici ve görevlilere hayal gücü ile oluşturduğu abartılı karakterlerin müdahale ederek, karşısındaki kötülüklere karşı zafer kazandırmakta ve kahramanı ile dünyanın iyi insanlar için yaşanabilir hale gelmesini sağlamaktadır.

Kahramanlar dışında diğer insanların, korku dolu halleri ile saklanmaya, geri planda kalmaya çalışması, vurdumduymaz tavırları, kahramanı beklemeleri diğer insanlara; “eğer siz bir şeyler yapmış olsaydınız bu kahramanlara gerek kalmazdı” algısı oluşturmaktadır.

Son Not: Sende, herkes de KAHRAMAN olabilir. Yeter ki özgür ruhunuzu KÖLELEŞTİRMEyin!

Shazam: Lise çağı ergen filmi. Büyükler için zaman kaybı.

Benim Puanım: 4 / 10

IMDB Puanı: 7,1 / 10

Vizyon Tarihi: 5 Nisan 2019

Süre: 132dk

Tür: Aksiyon , Fantastik , Macera

Senarist: Darren Lemke , Henry GaydenYönetmen: David F. Sandberg

Yapımı: 2019 – ABD

Shazam! 6 Güç Filmi Oyuncuları: Zachary Levi, Mark Strong, Asher Angel, Jack Dylan Grazer, Djimon Hounsou

Yapımcı: Jeffrey Chernov , Peter Safran

Diğer Adı: Billy Batson and the Legend of Shazam!

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.