Dram, Gerilim, Kişisel Gelişim, Politika, Sinema Felsefesi, Suç, Vatandaşlık

Joker

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Arthur Fleck

Hayatını devam ettirmeye çalışan,

Hayatının devam etmesi içinde para kazanmaya,

Para kazanmak içinde palyaço kılığında iş tutturmaya çalışan,

Herkesi güldürmeye çalışan bir komedyen olabilme hayalleri kuran sıradan bir insan iken nasıl oluyor da azılı, önü alınamayan Jokere dönüşüyor?

Ne diyor Pareto dünya nüfusunun %20 si dünyadaki tüm varlığının %80 ine sahiptir!

Her insan günahsız doğar, insanları günahkar yapan içinde büyüdüğü, yaşadığı çevresidir.

Kimsenin hayalleri ile dalga geçmeyin. Elinizden geliyorsa yardımcı olun, eğer ulaşamayacağı bir şey ise doğru yolu gösterin.

Kimsenin davranışları ile alay etmeyin. Elinizden geliyorsa davranışlarını düzeltmesine yardımcı olun.

Kimsenin görünüşü ile onun içindeki ruhu değerlendirmeyin. Onu şeytanın uşağı haline getirebilirsiniz. Diğer herkese nasıl davranıyorsanız öyle davranın.

Zenginler, ne büyük gaflettir ki; çalışmalarının karşılığında paraya sahip olduklarını düşünürler. Kişisel gelişim kitaplarının bir çoğu da bunu böyle yazar. Arka sokaklarda, yokluk içinde yaşamını idame ettirmeyi başaran birisini yazarlar ne yapsın ki, okurlar okur mu ki?

Bazıları varlık içerisinde yokluk görmeden yetişince, her şeye ama her şeye hakları olduğunu düşündükleri, yasaları kendi çıkarlarına göre yaptıkları ve yokluk içerisindekileri hor gördükleri sürece, yokluk içerisindeki iyi insanların suçlu olma olasılıkları artmaktadır.

Zenginler; paranın eksikliğini yaşayanları, makam sahipleri; altlarında çalışanları hor görmeye ve alın terinin gerçek karşılığını vermemeye devam ederlerse; gün gelir insanların kaybedecek bir şeyi kalmaz, kaybedecek bir şeyi olmayan birisi çıkar… ilk kurşunu sıkar… diğer tüm ezilenlerde ondan cesaret alarak suskunluklarını bozup, düzene karşı seslerini avazları çıktığı kadar korkusuzca haykırırlar.

Herkes hak ettiğini bulur.

Yoksa kimse kimseye durduk yere neden şiddet göstersin.

Film, vatandaşı değil de kendi çıkarlarını düşünen yöneticiler tarafından ihtilale davet filmi olarak açıklanabilecek unsurlar içermektedir.

Eğer ihtilale davet ediyor, suçluyu övüyor gibi açıklama gelirse, bilin ki o açıklamayı yapanlar halkı düşünmeden kararlara imza atmaktadırlar fakat halkın gazabından da korkmaktadırlar.

Joaquin Phoenix’in oyunculuğu mükemmel

Todd Phillips, Scott Silver’da vermek istedikleri öğüdü tam tamına vermişler.

Arşivlik, defalarca seyredilebilecek bir film.

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 9,1 / 10

Vizyon Tarihi: 4 Ekim 2019

Tür: Dram , Gerilim , Suç

Senarist: Todd Phillips , Scott Silver

Yönetmen: Todd Phillips

Yapımı: 2019 – ABD

Joker Filmi Oyuncuları: Joaquin Phoenix, Alec Baldwin, Zazie Beetz, Josh Pais, Frances Conroy

Yapımcı: Martin Scorsese

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.