demokrasi nedir
Günlük, Son Yazılar

Evet ama Niye?

Paylaş; başkaları da faydalansın!

demokrasi nedir

Bir seçimi daha geride bıraktık. Çevremizde dolaşan milyonlarca insan yine sandık başına gitme tenezzülünde bulunmadı ve kim bilir de nasıl nasıl atıp tutuyorlardır ülkenin gidişatı hakkında, nasıl yorumlar yapıyorlardır seçime katılan partiler, aldıkları oylar, çıkardıkları milletvekili sayıları, bu sayılarla neler yapacakları ve milletvekillerinin hakkında…

Seçimin sonuçları garip geldi, tuhaf soru işaretleri oluşturdu çoğu kişinin düşüncesinde! Oyunu kullanan seçmenlerden %50 si bir partiyi 3. defa ve yine artan bir oy sayısı ve seçilen muhalefetin oyları toplandığında dahi ulaşamadıkları bir oy oranı ile iktidara taşıdı. Ama kimler, ama nasıl, ama neden?

Bilinçli olarak mı verildi iktidar partisine oylar, ihtiyaçtan mı, mecburiyetten mi, korkudan mı? Yönetim tarzını çok beğendiklerinden mi, kendilerini zenginliğe boğduğu için mi, çok rahat imkanlar tanıdığı, gelecek kaygısından herkesin düşüncesini arındırdığı için mi?

Diğerlerinde, iktidar partisinden farklı bir program görmedikleri ve denemenin artık fayda getirmediğinin bilincine vardıklarını ispatlamak için mi verdiler yine 9 yılın ardından bir daha bir daha, şarkısı hoşlarına gittiği için mi?

Ama şunu iyi biliyorum AKP başarılı bir parti değil ama okuma yazma bilmeyen, teknolojiyi iyi kullanamayan, en büyük eğlencesi ve öğrenim kaynağı televizyon olan, bulaşığını çamaşırını ellerde yıkayan, sırtında çocuğu yoruldum demeyen kadın vatandaşa, kendi ekinini kendisi eken kendisi biçen, akşamları da kıraathanelerde pişti idi batak idi okey idi pis 7li idi gibi oyunlarla zamanını öldüren erkek vatandaşa ulaşmanın yolunu maliyeti yüksek tutarak bedavaya ulaşma yöntemini bir şekilde buldu ama MHP ve CHP bunu nedense bir türlü gerçekleştiremediler.

EVET ama NİYE?

Paylaş; başkaları da faydalansın!

One thought on “Evet ama Niye?

  1. Cok güzel bir yazı yazmıssınız. Secimden sonra Akp'yi desteklemeyen insanların sordugu bir soru 'evet ama niye?'.  Ne yazıkki Türk insanı cahil ve bunun farkında olan iktidar partisi bunu cok iyi kullanıyor. Bir kömüre oyunu veren bir halk var.Gelecegini hic düsünmeden..
    Birde okumuş,aydın insanlar da var. Televizyonda hergün gördügümüz ünlü insanlar sunucular. Onlar ne yaptı? Geleceklerini düsündüler mi? Yoksa tarikatlara girip sadece kendi servetini artırmayı mı sectiler

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.