kedi, mutluluğun anlamı
Felsefe, Günlük, Son Yazılar

Mutluluk Aslında Hep Senin Yanındadır da…

Paylaş; başkaları da faydalansın!

kedi, mutluluğun anlamı

Yaşını başını almış baba kedi, kendi halinde evinin yolunu tutmuşken yol üzerinde, deli danalar gibi çevresinde dönüp duran, daha bir kaç aylık yavru bir kedi görür, daha da yaklaşır yanına, birkaç adımlık mesafe kala, kuyruğunu beline sarar vaziyette bilgece oturur ve yavru kediciğe;

– Ne yapıyorsun? 

diye sorar. Yavru kedicik de kendi ekseni çevresinde birkaç tur daha attıktan sonra, sarhoş gibi başı döner vaziyette karşısına oturarak;

– Yaşarken ki en güzel şeyin mutluluk, mutluluğun da kuyruğumu yakalamak olduğunu keşfettim.

demiş. Bizim çok gezmiş, çok görmüş baba kedimiz de;

– Haklısın evlat! 

– Hayattaki en güzel şey mutluluktur ama, tıpkı kuyruğun gibi; ne zaman sen onu kovalarsan o senden sürekli kaçacaktır, ne zaman ki onu kovalamayı bırakırsın, işte bu kez onun, senin peşinden geldiğini ve asla ayrılmadığını görürsün!

demiş.

Mutluluk peşinden koşularak elde edilebilecek bir şey değildir, mutluluk her zaman senin yanındadır da; farklı hazlar peşinde gözün kapalı, kulağın sağır, tenin hissetmez, dilin tatmaz, burnun kokusunu almaz koştuğun müddetçe, o ne kadar avazı çıktığı bağırırsa bağırsın perişan, virane edersin kendini!

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.