uçan kaykay
Son Yazılar, Video

Uçan Kaykay Gerçek Oldu

Paylaş; başkaları da faydalansın!

uçan kaykay

Geleceğe Dönüş serisinin ikinci filminde ilk kez gördüğümüz uçan kaykay gerçek oldu.

Geleceğe yön veren kitaplar yazılır, geleceğe yön veren filmler çekilir! İlk bakışta yazarının, senaristinin, yönetmeninin hayal gücü dense bile barındırdıkları, birilerine ilham vererek, onun gerçekleştirlmesine ön ayak olurlar. İşte yıllar öncesinin filmi olan Geleceğe Dönüş serisinin ikinci filminde ilk kez gördüğümüz uçan kaykay da artık bir gerçek.

Paris Diderot Üniversitesi tarafından geliştirilen ve yerden birkaç santimetre yükselerek üzerindekini taşıyabilen “uçan kaykay” (MagSurf) kamuoyuna tanıtıldı.

Hollandalı fizikçi Heile Kammerlingh-Omnes tarafından 100 yıl önce keşfedilen süperiletkenliğin görsel ve sportif bu ilk uygulamasının tanıtımında, Paris Diderot Üniversitesi Fizik Bölümü Başkanı Profesör Alain Sacuto, şimdiye kadar kimsenin üzerinde insan taşıyabilen bir kaykayın yapılabileceğini hayal bile etmediğini söyleyerek, kuantum fiziği sayesinde görsel bakımdan çok beğenilecek ideal bir obje geliştirdiklerini kaydetti.

Sacuto, Paris Diderot Üniversitesi Kuantum Laboratuvarı’nda geliştirilen kaykayın oyun parklarından kullanılabileceğini söyledi.

Paris’te Bilim Festivali’nin açılışında sunulan ve üzerinde üniversitenin rektörü Vincent Berger ile başka birçok kişiyi üzerinde taşıyan süperiletken uçan kaykay şimdilik sadece beş metre boyunca hareket edebiliyor.

Süperiletkenliğini sağlamak için MagSurf adlı kaykay, sıvı azotla eksi 195 dereceye kadar soğutuluyor. Depo kapasitesi 4 litre civarında olan uçan kaykay, manyetik rayın üzerinde en ufak bir sürtünme olmadan 2 cm kadar yükselebiliyor ve 100 kilodan ağır insanları taşıyabiliyor.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

One thought on “Uçan Kaykay Gerçek Oldu

  1. Paylaşımlar güzel ve bilgilendirici olmuş elinize sağlık.
    Birde benim paylaştıklarıma göz atmak isterseniz http://onlinemagaza24.com adresini
    inceleyebilirsiniz. Ayrıca yakında açılacak olan buypasa.com adresine girip
    paylaştığımız marka ve modellerde ürünleri satın alıp onlarca sanal dükkana
    gözatabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.