çizgili pijamalı çocuk
Dram, Gerilim, Savaş, Sinema Felsefesi, Son Yazılar

Çizgili Pijamalı Çocuk

Paylaş; başkaları da faydalansın!

çizgili pijamalı çocuk

Yorum: Bir çocuk için insanlar arasındaki kavganın ne kadar önemi vardır, anlamı nedir savaşın, büyüklerin birbirlerini öldürmelerinin ne kadar idrak edebilirler,  düşman kime nedir, dünya oyun alanı olmanın dışında nedir, birisine niye a derken, diğerine ama benzerine niye b deriz?… Bir çocuk için hiç bir şeyin önemi yoktur, kendi yaşında birisi olsun karşısında yeter; dünya olur iki çocuk birlikte.

İkinci Dünya Savaşı, Nazi’ lerin kıyım yaptıkları bir dünyada bir SS Subayı’ nın oğlu ile, toplama kampında bir yahudi akranının arasında gelişen ölümüne dostluğu anlatan sıcacık bir film.

Filmde şu cümleye takıldım: Şu büyükler meslek edinme konusunda çok garipler; mesela Pavel, patates soymak için doktorluğu bırakmış!

Benim Puanım: 10 / 10

Yapım: 2008 – ABD

Tür: Dram, Gerilim, Savaş,

Süre: 94 dakika

Yönetmen: Mark Herman,

Oyuncular: Vera Farmiga, David Thewlis, Asa Butterfield, David Heyman, Rupert Friend, Jim Norton, Richard Johnson, Zac Mattoon O\’brien, Henry Kingsmill, Jack Scanlon, Zsuzsa Holl, Cara Horgan, Sheila Hancock,

Senaryo: Mark Herman, John Boyne,

Senaryo (Kitap): John Boyne,

Yapımcı: David Heyman, Rosie Alison, Mark Herman

Paylaş; başkaları da faydalansın!

3 thoughts on “Çizgili Pijamalı Çocuk

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.