savaş atı
Dram, Savaş, Sinema Felsefesi, Son Yazılar, Tarihi

Savaş Atı ( Oscar 2012 )

Paylaş; başkaları da faydalansın!

savaş atı

Yorum: Onların seni anlamadıklarını mı zannedersin, sadece iç güdüleri olduğunu, hayat mücadelelerine devam edebilmek için bencil olduklarını mı düşünürsün, hissetmediklerini, acı çekmediklerini, üzüntü gibi, sevgi gibi duygulardan yoksun olduklarını mı sanırsın, öğrenemediklerinin genlerinde ne yazılı ise onu tekrarladıklarını mı görürsün, yaşamak için mi vardırlar sadece ölümüne mi yaşarlar…

Senden benden bir farkları yoktur onların da, ehlileştirdiklerimize bir bakın; sahibinden hep bir parça taşırlar hareketlerinde, köpeklere, atlara bakın ne kadar da sadıktırlar; kendinden bil onları, kafeslere, kulübelere, ahırlara tıkma, kendi hareketlerini yapmalarına fırsat tanı, herkes seni deli zannedebilir ama konuşmaya çalış bakalım onlarla, hayvan gibi muamele etme, şunu – şunu göreceksin çevrendeki insanlardan daha güvenilir canlılardır onlar!

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Toby Kebbell, David Thewlis, Emily Watson, David Kross, Stephen Graham, Eddie Marsan, Benedict Cumberbatch, Peter Mullan, Sarah Jane O’neill, Michael Koltes, ırfan Hussein, Leonhard Carow, , Celine Buckens, , Geoff Bell, Patrick Kennedy, Nicolas Bro, Tom Hiddleston, Niels Arestrup, Jeremy ırvine, Rainer Bock, Robert Emms…

Benim Puanım: 10 / 10

Oscar 2012 Adaylıkları:

En İyi Film

En İyi Görüntü Yönetimi

En İyi Müzik

En İyi Kurgu

En İyi Sanat Yönetimi

En İyi Ses Kurgusu

En İyi Ses Miksajı

Ülke: ABD

Tür: Dram, Tarihi, Savaş

Rating: 7.2 (23,103 Oy)

Vizyon Tarihi: 03 Şubat 2012 (Türkiye)

Süre:146 dakika

Senaryo: Lee Hall, Richard Curtis, Michael Morpurgo

Müzik: John Williams

Görüntü Yönetmeni: Janusz Kaminski

Yapımcılar: Revel Guest, Kathleen Kennedy, Frank Marshall

Firma: DreamWorks SKG, Reliance Entertainment, Amblin Entertainment

Çekim Yeri: Bourne Woods, Farnham, Surrey, England, UK

Bütçe: $66,000,000

Hasılat: $59,411,369

Paylaş; başkaları da faydalansın!

One thought on “Savaş Atı ( Oscar 2012 )

  1. Very good post. Made me realize I was totally wrong about this issue. I figure that one learns something new everyday. Mrs Right learned her lesson! Nice, informative website by the way.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.