alkol
Bilgi Havuzu, Son Yazılar

Hangi İçki Kaç Promil

Paylaş; başkaları da faydalansın!

alkolPromil, promil nedir, promil nasıl hesaplanır, promil hesaplama, hangi promil değeri vücudunuza ve davranışınıza nasıl etki eder, promil tablosu, promil hesaplama tablosu, promil hesaplama modülü, promil hesaplama programı, hangi içki kaç promildir, hangi içkinin promil değeri nedir, içkilerin promil değerleri, kaç promilsiniz, kaç promil alkollüsünüz, kaç promil alkol aldınız, kaç promil içki içtiniz, araç kullanamayacak kadar alkollü müsünüz, hangi içkiden ne kadar içerseniz promil değeriniz ne olur, içtikleriniz ile toplam promil değeriniz o anda nedir, bira promil değeri nedir, rakı promil değeri nedir, şarap promil değeri nedir, viski promil değeri nedir, şampanya promil değeri nedir? gibi kafanıza takılan tüm sorulara yazının devamında cevap bulabilirsiniz…

Promil ne demektir?

Promil binde bir anlamına gelmektedir. Bir promil “‰ 1” ifadesi ile gösterilir. Promil olarak belirtilen bu değer, bir litre yani 1.000 mililitre kan içindeki alkolün gram cinsinden miktarını gösterir. Örneğin 0,50 promil kan alkol konsantrasyonu 1.000 mililitre kanda 0,5 gram alkol bulunduğunu ifade etmektedir. İnsan vücudunda ortalama 5-6 litre kan bulunduğu dikkate alındığında sürücünün kanında toplam 2,5-3,0 gram alkol olduğu anlaşılmaktadır.

İçki içildiğinde kandaki alkolün promil değeri; içki içen kişinin cinsiyeti, boyu, kilosu, ne kadar süre önce aldığı gibi özellikleri ile değişiklik göstermektedir.

Aşağıda 1,70 m boya sahip bir erkek ile 1,60 m boya sahip bir kadın’ ın son 1 saat içerisinde, çeşitli kilolarda, hangi içkiyi ne kadar içtiğinde promil değerinin ne olacağının bir tablosunu yaptım.

NOT: Yukarıdaki tablo, www.hesaplabakalim.com üzerindeki aşağıdaki promil hesaplama modülü kullanılarak oluşturulmuştur,  sadece tavsiye ve bilgilendirme amaçlıdır; boyunuz, kilonuz, yaşınız, ne kadar süredir içtiğiniz, sağlığınız vb. gibi faktörle ile bu değerler değişiklik gösterebilmektedir.

Araç kullanamayacak kadar alkollü müyüm?

Aşağıdaki bilgiler, Emniyet Genel Müdürlüğü, Trafik Araştırma Merkezi’nin web sitesinden derlenmiştir.

Alkol Düzeyinin Hesaplanması ve Alkol / Kan Oranları

Vücut ve Davranış Üzerindeki Etkileri

Unutmayalım:

* Kahve içmenin, egzersiz yapmanın ya da biraz kestirmenin alkolün vücuttan atılması üzerinde herhangi bir etkisi yoktur.

* Alkolün vücuttan atılması için hücrelerde yakılması gerekir.

* Alkolün vücutta yakılması zaman isteyen bir iştir.

* Bu da kişinin vücut ağırlığı, karaciğerinin büyüklüğü, genel sağlık durumu başta olmak üzere pek çok faktöre göre farklılık göstermektedir.

* Bu nedenle bir çok kişi aldığı alkol miktarı konusunda yanılgıya düşmektedir. 

AZI YA DA ÇOĞU YOK ALKOLLÜ İKEN ARAÇ KULLANMAYALIM!

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.