cani poster
Bilgi Havuzu, Biyografi, Dram, Sinema Felsefesi, Son Yazılar, Suç

Cani – Aileen Wuornos Biyografisi

Paylaş; başkaları da faydalansın!

cani posterYorum: Filmler biyografilere sıra gelince senaristlerde, yönetmenlerde, makyözlerde, oyuncularda genelde başarılı işler çıkartamazlar, karakterleri, olayları neden sonuç ilişkileri ile bağdaştıramazlar ve dolayısı ile biyografisi konu alınan kişiyi ve olayları bütününden çok uzaklarda eksik olarak anlatırlar, tanıyamazsınız!

Aileen Wuornos’ un hayat hikayesini ise IMDB Puanı=7,3 / 10 olan bu filmde izlerken, Aileen Wuornos’ un çektiği çileyi, acıları kısaca hayatındaki her şeyi Aileen Wuornos ile birlikte yaşıyorsunuz,  Aileen Wuornos oluyorsunuz; nefreti nefretiniz oluyor, sevgisi sevginiz…

Aileen Wuornos kimdir? diyorsanız işte biyografisi, bu çile dolu hayatı filmde sanki kendiniz yaşıyormuş gibi bire bir izleyeceksiniz!

Aileen Wuornos gerçek resmiAileen Carol Wuornos

( Doğum Tarihi: 29 Şubat 1956, Rochester, Michigan – Ölüm Tarihi: 9 Ekim 2002, Florida Eyalet Cezaevi, Bradford County, Florida )

ABD’ nin en ünlü kadın seri katillerinden biri olarak görülen eşcinsel, hayat kadını.

1989-1990 yılları arasında cinsel ilişkiye girdiği bazı kişileri öldürdüğü ve cesetlerini ormanda sakladığı ortaya çıkmıştır. 7 kişiyi öldürdüğü iddia edilse de, iki kişinin cesedi bulunamamış ve 5 kişiyi öldürmekten yargılanmıştır.

Çoğu kişiye göre Amerika’nın ilk kadın seri katili, çoğu kimseye göre de yalnızca şiddet gördüğü için vahşileşen bir kurbandır.

Kişilik gelişiminde “Nurture” çıkmazının etkisi söz konusu olduğunda, Aileen Wuornos’un bariz bir bicimde “nurture” yani yetiştirilme şartlarının olağan dışılığını ispatlayacak bir hayatı olmuştur.

Anne babası doğmadan önce boşanır. Babası daha sonra çocuk tacizinden suçlu bulunur ve hapishanede kendini asar. Aileen Wuornos henüz altı aylıkken annesi bir not bırakıp çeker gider. Büyükannesi ve büyükbabası bakımını üstlenir. Ancak on üç yasındayken tecavüze uğrar, gayri meşru bir çocuk dünyaya getirdiği için o evden de kovulur. Hayatta kalmak için hurda bir arabada barınır, para için fahişeliğe baslar, uyuşturucuya alışır, çoğu zaman da ortalıkta sarhoş olarak gezer. Yine de yirmi yaşındayken yetmiş yaşında bir adamla evlenmeyi başarır ama kocasını bastonla dövdüğü için evliliği sadece bir ay sürer.

Nihayet 1986 yılında hayatının aşkı Selby Wall adında bir lezbiyenle karşılaşır. Dört sene beraber yasarlar. Ancak Aileen Wuornos’ a en son darbeyi de sevgilisi vurur ve yakalandıktan sonra aleyhine tanıklık eder.

Mahkeme kararıyla Aralık 1989 ve Kasım 1990 arasında toplam 5 kişiyi öldürmekten suçlu bulunur ve ölüme mahkum edilir. Rivayete göre, kararı duyunca “Ben masumum. Umarım size de tecavüz ederler bok çuvalları” diye bağırmıştır.

Önceleri öldürdüğü insanların kendisine saldırdığını öne süren Aileen Wuornos, idamdan hemen önce ise “Yaptığım her şeyin altında korkunç bir öfke yatıyor. İdam edilmem gerek çünkü eğer hapisten çıkacak olursam yine cinayet işlerim.” diyerek suçunu itiraf etti.

Aileen Wuornos, 9 Ekim 2002 çarşamba günü idam edilmiştir.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

One thought on “Cani – Aileen Wuornos Biyografisi

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.