katil avı
Gerilim, İnsanlık, İnsanlık Suçu, Sinema Felsefesi, Son Yazılar, Suç

Katil Avı

Paylaş; başkaları da faydalansın!

katil avıYorum: İster çocuğunuz olsun, ister sevdiğiniz biri, ister anneniz ister babanız isterse de kardeşiniz olsun… Yıllarınızı, aylarınızı birlikte geçirmiş olduğunuz birisi olsun, yanınızdaki arkadaşınız olsun, bırakın insanı, bu bir sokak kedisi olsun, sokak köpeği olsun, havada uçan atmaca olsun mesela, suda yüzen karetta karetta kaplumbağa, ormanda yaşayan bir boz ayı olsun… Bunlarda olmasın öylesine bir hayvan olsun… Ama hiç suçu yokken işkence etsinler ona, tecavüz etsinler, öldürsünler… Kimin için dünyaya geldi, getirildi, ne için emek verildi, büyütüldü? Bir pisliğin pis ilkel duygularının kurbanı olsun diye mi?

Cezası ne peki? Gazeteleri okuyorsunuzdur, ya da sosyal paylaşım ortamlarında bir şekilde göz ucuyla da olsa denk gelmiştir komik, çok komik alay edercesine öyle ki; neredeyse mağduru suçlu ilan edip cezalandıracaklar. Yazık çok yazık hele bu olaylar bir de Elhamdülillah Müslümanız denilen ülkelerde gerçekleşiyor o zaman nerede diyorsun kadın erkek eşitliği nerede dinin düzen sağlayıcı kuralları nerede Müslüman yöneticiler, yargıçlar, uygulayıcılar nerede kısasa kısas!

Empati kurmaya çalışınca, mağdurun yerine kendimi koyunca ya da mağdurun yakını rolüne girince nefretim kat be kat artıyor mağduriyete sebep olana ve onu hak ettiği şekilde cezalandırmayanlara!

Filmin özünü anlatmaya çalıştım. Suçluyu öyle bir hal içerisine sokacaksın ki bir daha yapmak mı aklının ucundan geçiremeyecek ve onun emsal cezası ile kimselerde böyle bir şeye yeltenmeye çalışmayacak!

Son bir cümle daha ekleyeyim; yasama yürütme yargı erkleri eğer görevlerini yerine getirmezlerse mağdur olan halkın kendisi kendi yargılaması ile kendi içini rahatlatacak cezasını verme yoluna gidecektir ve buda devletin ortadan kalkmasına sebep olacak ve barış ortamı kaosa dönüşecektir.

Benim Puanım: 7 / 10

IMDB Puanı: 6,3 / 10

Yapımı: 2013 – Japonya

Tür: Gerilim, Suç

Süre: 124 Dak.

Yönetmen: Takashi Miike

Oyuncular: Tatsuya Fujiwara, Kento Nagayama, Kimiko Yo, Tsutomu Yamazaki, Nanako Matsushima

Senaryo: Tamio Hayashi

Yapımcı: Hirotaro Honda, Misako Saka

Diğer Adı: Shield of Straw

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.