dua
Bilgi Havuzu, Hz. Muhammed ( S.A.V. ), Son Yazılar

Hz. Muhammed Nasıl Dua Ederdi

Paylaş; başkaları da faydalansın!

dua

Allah’ım! Acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, yaşlılıktan, katı kalplilikten, gafletten, düşkünlükten, zilletten kuşkusuz sana sığınırım. Fakirlikten, küfürden, fasıklıktan, ayrılık ve ihtilaftan, nifaktan, gösterişten ve riyadan sana sığınırım. Sağırlıktan, dilsizlikten, delilikten, cüzamdan, alaca hastalığından ve kötü hastalıklardan sana sığınırım.

Allah’ım! Fayda vermeyen ilimden, işitilmeyen ve kabul olmayan duadan, doymayan nefsten ve ürpermeyen kalpten yalnız sana sığınırım.

Allah’ım kuşkusuz ben tembellikten, yaşlılıktan, günah işlemekten, borçlanmaktan, kabir fitnesinden ve azabından, cehennem fitnesi ve azabından, zenginliğin fitnesinin şerrinden sana sığınırım. Fakirliğin fitnesinden kuşkusuz sana sığınırım. Deccal’in fitnesinden kuşkusuz sana sığınırım.

Allah’ım! Senin gazabından rızana, cezandan affına sığınırım; senden yine sana sığınırım. Seni gerektiği gibi asla övmem. Sen kendi nefsini övdüğün gibisin.

Allah’ım, sen benim Rabb’imsin, senden başka ilah yoktur. Beni yaratan sensin ve ben senin kulunum. Gücüm yettiğince sana sığınırım. Üzerimdeki nimetini ve günahımı kabul ediyorum. Beni bağışla; çünkü günahları senden başka bağışlayacak yoktur.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.