Dram, Macera, Sinema Felsefesi

Diriliş, The Revenant

Paylaş; başkaları da faydalansın!

the_revenant_poster“Öldürmeyen Allah öldürmez”,  “çıkmadık candan umut kesilmez” gibi atasözlerimizi aklıma getirdi Leonardo Dicaprio’nun Hugh Glass karakteri ile baş rolünde oynadığı ve en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu, en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi kurgu, en iyi görsel efekt, en iyi görüntü, en iyi müzik, en iyi kostüm, en iyi ses kurgusu, en iyi ses miksajı, en iyi makyaj, en iyi yapım tasarım dallarında 2016 Oscar ödüllerine aday gösterilen film.

Filmin ana teması: bütün savaşların sebebi insanın kendisine yeterinden daha fazlasına sahip olma arzusudur.

Filmin yardımcı teması; hakikaten haksızlığa uğrayan birisinin intikam arzusu, hangi şartta olursa olsun o kişiyi diri tutar!

Leonardo Dicaprio’nun oynadığı filmlerde oyunculuğuna diyecek yok. Üstlendiği rolün hakkını sonuna kadar veriyor. Bu filmde bazı sahnelerin başlangıç kısmında kurgu eksiklikleri fark ettim. Örnek olarak;

1 – Leonardo Dicaprio’nun (Hugh Glass) nehirden çıktıktan sonra balık avlamak için taşlarla çevrilerek yapılmış bir set var ama bunun yapılışı gösterilmiyor,

2 – Leonardo’ya (Hugh Glass) yardım eden Kızılderili’nin avucuna tutuşturduğu samanları yakması sahnesinde sanki Kızılderili, sadece üfürüğü ile samanları yakıyor gibi bir hava yaratılmış?

3 – Powaqa’yı kurtarırken sahne boş geçilmiş, Leonardo (Hugh Glass) atı almaya gitti diğer adam direnmeden Powaqa’nın kendi t.şaklarını kesmesine nasıl müsaade etti ki; 1 dakika önce Powaqa’yı beceriyordu ve öldürülen adamın arkadaşları da taş çatlasın 10 metre uzaktaydı,

4 – Kızılderililerden kaçarken okların ya da mermilerin, yakın mesafeden hatta atın hemen arkasından bile isabet edememesi diğer bir tuhaflık…

5 – Uçurumdan aşağı at ile birlikte ağacın içine doğru düşerken ki sahne tamamlanmamış; o hızda düşüşte ağacın müthiş sarsılması gerekirdi ve Leonardo’nun (Hugh Glass) da yaşasa dahi bir kaç kemiğinin kırılması gerekirdi (hadi Allah korudu diyelim) … Keşke buralarda ve diğer başka sahnelerde biraz daha dikkatli davranılsaydı.

Leonardo’nun ayı ile boğuşma sahnesi ve soğuktan korunmak için atın içine giriş sahnesi en beğendiğim sahneler.

Film; Avrupa kıtasından Amerika kıtasına giderek, yeni kıtanın yerlisi tim insanları av hayvanıymış gibi acımasızca öldürmelerine rağmen, öldürdükleri insanlara vahşi diyen Avrupalıların gerçek zihniyetlerini açıkça ortaya koymaktadır. Halbuki Leonardo’yu ölümden ve soğuktan bir yerli kendi bilgileri ile yardımcı oldu.

Powaqa’nın babasının kızını kurtaran Leonardo’ya ahde vefası da pas geçilemeyecek sahnelerden…

Ulan, o dönem en güçlü donanmaya sahip olan atalarımızın Osmanlı İmparatorluğu ya da batıda bilinen adıyla Büyük Türk İmparatorluğu şimdi bilinen adıyla Amerika’ya ayak bassalar ne kadar güzel olurdu ama kendi ele geçirdiğimiz topraklara yapılan hem iç hem dış saldırılara karşı varlığımızı korumaya çalışmamızdan dolayı Orta Doğu’dan bir türlü başka ufuklara açılamadık.

Benim Puanım: 7 / 10

IMDB Puanı: 8,3 /10

Vizyon Tarihi: 22 Ocak 2016

Yapımı : 2015 – ABD

Tür : Dram , Macera

Süre: 151 Dak.

Yönetmen : Alejandro González Iñárritu

Oyuncular : Leonardo DiCaprio , Tom Hardy , Domhnall Gleeson , Will Poulter , Lukas Haas

Senaryo : Alejandro González Iñárritu , Mark L. Smith

Yapımcı : Alejandro González Iñárritu , Steve Golin

Paylaş; başkaları da faydalansın!

3 thoughts on “Diriliş, The Revenant

  1. I simply want to tell you that I am just beginner to blogs and definitely loved you’re page. More than likely I’m want to bookmark your blog . You definitely come with wonderful articles. Kudos for sharing with us your web site.

  2. Hiya, I am really glad I’ve found this information. Today bloggers publish just about gossips and internet and this is really frustrating. A good blog with exciting content, that’s what I need. Thanks for keeping this website, I will be visiting it. Do you do newsletters? Cant find it.

  3. I truly enjoy examining on this site, it contains good posts . “Do what you fear, and the death of fear is certain.” by Anthony Robbins.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.