Politika, Son Yazılar, Uyarı, Vatan için, Vatandaşlık

18 Yaşında Milletvekili Neden Olmasın

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Herkes siyasetçi olamaz. Herkes politikaya atılırsa neler olacağını bizzat yaşıyoruz.

Kendiniz ya da çocuğunuz Türk eğitim sisteminin içerisinde yer alıyor, eğitim sistemimiz çocuk 66 aylıkken başlıyor. 66 aylıkken başlamasında sakınca yok ama müfredat yüzünden çocuk çocukluğunu yaşayamıyor. Ödev veriliyor; verilsin ama ödevi ebeveyn ancak yapabiliyor ve bir süre sonra öğrencili ev hapsine dönüyor. Bir tanesinden bile düşük not alınınca gelecekteki diğer sınavları etkileyen sınavlar… 1 dakika geç kalınca, hastalanınca, heyecanlanınca, yanlış işaretleyince geleceği kaydıran test usulü sınavlar…

Yani çocuğun ne olabileceği konusundaki kapasitesine bakmayan, onları sürekli soru çalışmaya yönlendiren, muhakeme gücünü geliştirmeyen sınav sisteminde…

Eskiden herkes bas bas bağırmıştı da yok öyle bir şey diye sınavlardaki soru sızdırmasının olmayacağının garantisinin olmadığı bir öğrenci ölçme sisteminde…

Eğitim sistemimiz bozuk.

66 aylıkken okula başlayan biri 4+4+4 eğitim sisteminde 18 yaşında anca liseden mezun olabiliyor. Çevrenizdeki lise mezunlarına bir bakın bakalım siyaset yapma yeteneğini kaç tanesinde görebileceksiniz.

Diyorlar ki Çanakkale savaşında savaştılar, Kuvayi Milliye içinde savaştılar, 15 Temmuzda zırhlıların önüne dikildiler… Beyler, bayanlar siyaset bir savaş değildir. Siyaset ülkenin geleceğine yön verebilecek seviyede bilgi ve muhakeme gücüne sahip, vatansever, tarafsız yetişkinler tarafından yapılması gereken bir iştir.

Siyaset Porno film izleme (18+) çağına daha yeni gelmiş çocukların yapacağı bir iş değil.

Bir de kimler milletvekili olabiliyor açısından bakalım; Parası olanlar! Aksini ispatlayabilir misiniz?

Yani babası annesi zengin olan girecek meclise ve babasının annesinin işleri için rant yolları yapacak.

18 yaşında bir erkek askere alınıyor diyebilirsiniz; Askerlik bir erkek için diğer bir sürü kültürden insanlarla tanışma, anlama, kaynaşma fırsatıdır. O yaşa kadar ev bölgesinden dışarıya adım atamamış bir insan için kendi ayakları üzerinde durma zamanıdır. Ama 18 yaş siyaset yaşı değildir.

Türk eğitim sisteminde 18 yaşındaki birinin tam oturmamış düşünceleri meclisi sadece oyalar ya da sadece bir oy olabilir. Fatih Sultan Mehmed Han 21 yaşında İstanbul’u fethetmiş olabilir ama Şehzadeler’in aldığı eğitim diğer insanların aldığı eğitimden çok çok üstündür. Döneminin konusundaki en iyi eğitmenleri, ocaktaki savaş sanatlarını en iyi bilenleri emrine amadedir. Bizim eğitim sistemi öylemi peki. Hadi devlet okulunda eğitim eksik, özel okullarda var diyebilirsiniz. İşte burada da zengin fakir ayrımı tuzağa yakalanmış olursunuz yani özel okulda okutmaya kaç kişinin ve kimin gücü var? Yine zenginlerin! Yani halkın kararına çok güveniyorum diyenler, eğer evet çıkarsa halkın kaç tanesinin 18 yaşındaki oğluna kızına 600 içinde yer vereceklerdir.

Bu getirilmeye çalışılan sistem halkı korumayacak bir sistemdir hatta başkan yardımcısı olarak 18 yaşında birisinin atandığını düşünün, oynadığı bir filmden etkilenerek halkı ezmez mi. Ya da eskiden ağalık rejimini anlatan filmlere konu olan şeyleri sahip olduğu yetki ile yapmaz mı?

Hadi lan oradan diyebilirsin ama değişiklik maddelerini oku; cumhurbaşkanı olmak için yaş ve eğitim sınırı var başkan yardımcısı için bir kısıtlama yok. 18 yaşında milletvekili seçilebilirliği de kendi yada yandaş çocuklarının başkan yardımcısı olabilmesi için.

Farz edelim o 18 yaşında çocuk cumhurbaşkanının yokluğunda sahip olduğu tam yetki ile hatalı bir uygulama yaptırdı diyelim; Çocuktur yaw diye geçiştirilmeyecek mi?

Bence Türkiye henüz 18 yaşında birisinin milletvekili olarak seçilmesine hazır değil.

Türkiye Cumhuriyeti Başkanlık sistemi ile de adil olarak yönetilemez…

İyi düşün Türkiye’m!

 

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.