Aksiyon, Bilim Kurgu, Gerilim, Korku, Sinema Felsefesi

Ölümcül Deney 6: Son Bölüm, Resident Evil 6: The Final Chapter

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Kendisini düşünen kahraman olamaz.

Öyle insanlar var ki; diğerlerinden biraz daha zengin olmaları, diğerlerini yönetebilecek koltukta bulunmaları ya da diğerlerinin ihtiyacı olan bir şeye sahip olmaları dışında bir şeye sahip olmamalarına rağmen her şeyin, diğer insanların bile kendilerine hizmet için yaratıldığına inanıyorlar. Hatta biraz daha ileri giderek diğer bir insanın yaşaması ya da ölmesi gerektiğine bile karar verebiliyorlar.

Halbuki sahip oldukları güçleri diğer insanlarında menfaatlerine kullanmış olsalar kendi hayatlarında da neler neler daha korkusuz ve güzel değişebilirdi. Ve hatta dünya bile; herkes için Allah tarafından iyilere vaat edilen cennete, öbür taraftan önce bürünmez miydi! 

İlk filmden > 6. filme üzerinden tam 14 sene geçmesine rağmen Milla Jovovich halen dip diri.

Bilgisayar Alice bu bölümde beni hayal kırıklığına uğrattı. Kural manyağı kod parçacığımıza hiç yakıştı mı bu duygusallık:) Senaryoyu yazanlar herhalde Milla Jovovich’in yaşının ilerlemesinden dolayı, Umbrella şirketinin içine girerken Alice’siz bir plan düşünememişler diye aklıma geliyor…

İlk filmden halen daha aklımda olan koridordaki koruma amaçlı lazer sahnesini de yazmadan geçemeyeceğim. Güzel bir nostalji olmuş.

Film için son bölüm diyorlar ama, T virüsünü ortadan kaldıracak olan antivürüsün hava ile temas etmesiyle, Kuranı Kerim’deki helak olan kavimlerden sonrası gibi, başlayacak olan yeni yaşam mücadelesini anlatmak adına en az bir bölüm daha çekilmeli diye düşünüyorum.

Filmdeki en orijinal sahne… bence; dövüşe başlamadan önce her iki tarafında “tahmini savaş sistemi” ile neler yapabileceklerinin sergilenmesiydi.

Benim Puanım: 5 / 10

IMDB Puanı: 5,6 / 10

Sinemalar.com Puanı: 7,5 / 10

Vizyon Tarihi: 24 Şubat 2017

Yapımı : 2016 – ABD , Almanya , Avustralya , Kanada , Fransa

Tür : Bilim Kurgu , Aksiyon , Gerilim , Korku

Süre: 106 Dak.

Yönetmen : Paul W.S. Anderson

Oyuncular : Milla Jovovich , Ali Larter , Shawn Roberts , Lee Jun-ki , Iain Glen

Senaryo : Paul W.S. Anderson

Yapımcı : Paul W.S. Anderson , Don Carmody

Diğer Adı : Resident Evil 6, Ölümcül Deney 6

Paylaş; başkaları da faydalansın!

One thought on “Ölümcül Deney 6: Son Bölüm, Resident Evil 6: The Final Chapter

  1. I just want to mention I am newbie to blogs and truly loved this blog site. Almost certainly I’m going to bookmark your blog . You certainly come with tremendous writings. Many thanks for sharing your webpage.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.