Dini, Uyarı, Vatan için, Vatandaşlık

Cihat Gerçekte Ne Anlama Gelmektedir

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Cihat; Müslüman’ın Allah yolunda zafer kazanmak adına vermiş olduğu mücadeledir, savaştır.

Cihat; Şartlar gerektiriyorsa kuralları içinde askeri anlamda savaş olabileceği gibi genelde Müslüman’ın her alanda başarılı olmak için mücadele etmesidir.

BİR MÜSLÜMANIN CİHADI bir insan için olabilecek en acımasız işkence yöntemi hangisidir diye araştırmak değildir.

BİR MÜSLÜMANIN CİHADI bir birinden değişik yöntemlerle acımasızca insan öldürüp videoya kaydetmek bu videoları bütün dünyaya izletmek değildir. (Can alma konusunda Ölüm Meleği Azrail’in bile Allah’ın yarattığı insanın canını almak için tereddüdünü bizzat Allah’a belirttiğini hatırlatmak isterim.)

BİR MÜSLÜMANIN CİHADI Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji, Tıp ilk aklıma gelenler olmak üzere; bu bunlar gibi bilim dalları ile kainatta yaratılmış ne varsa, bu yaradılışta Allah’ın belirlemiş olduğu kurallarını çözmeye çalışmaktır. Böylece bu yapının kendi kendine olma olasılığının olasılık harici olduğunu kanıtlayabilir.

Allah OL! der OLUR! olur ama olan her şeyde Allah’ın sonsuz ilmi vardır. Yani olan her şeyin bir formülü vardır. 

BİR MÜSLÜMANIN CİHADI yaradılışın ve işleyişin formüllerini ortaya çıkarmaktır.

BİR MÜSLÜMANIN CİHADI ortaya çıkardığı formüller ile insanlığın Allah’ı, Hz. Muhammed’i, Kuranı Kerim’i, Müslümanlığı tanımasını ve Müslüman sayısının artmasını sağlamaktır.

(Matbaa icat edildiğinde Hristiyan dünyası kendi kitaplarını basarak gittikleri her yere yanlarında götürürlerken Müslümanlığın en güçlü temsilcisi Osmanlı İmparatorluğu bile matbaanın kullanımı için yaklaşık 300 sene beklemişlerdir.)

BİR MÜSLÜMANIN CİHADI diğerlerinden daha önce Müslümanlığı en iyi hızlı anlatabilecek icat yapabilmek, yapamasa dahi yapılan icadı bir an evvel kullanılışını öğrenebilmektir daha fonksiyonel olanını yapmaya çalışmaktır.

Güncel olan kazanır!

BİR MÜSLÜMANIN CİHADI başka kimseye muhtaç olmamak için her şeyi geliştirebilecek, yapabilecek İNSAN GÜCÜ yetiştirmektir.

BİR MÜSLÜMANIN CİHADI başka kimseye muhtaç olmamak için her şeyi üretebilecek SANAYİye sahip olmak olmaktır.

BİR MÜSLÜMANIN CİHADI başka kimseye muhtaç olmamak için yönlendirilen değil yönlendiren EKONOMİye sahip olmaktır.

BİR MÜSLÜMANIN CİHADI başka kimse göz dikemesin diye en güçlüsünden, en teknolojiğinden, en etkilisinden SİLAHlara sahip olmaktır.

BİR MÜSLÜMANIN CİHADI başka kimse göz dikemesin diye her türünden, en güçlüsünden, en teknolojiğinden, en etkilisinden SİLAHları ve vücudunu silah gibi kullanabilen SAVAŞÇI olmaktır.

BİR MÜSLÜMANIN CİHADI başka kimse göz dikemesin diye her türlüsünden SPOR dallarında başarılı olmaktır.

BİR MÜSLÜMANIN CİHADI başkalarına Müslümanlığı anlatabilmek için EDEBİYATta başarılı olmaktır.

BİR MÜSLÜMANIN CİHADI;

Fakirliği çözmektir,

Bir çocuğu sevindirmektir,

Bir yaşlının ve/veya bir özürlünün ihtiyaçlarını karşılamaktır,

Ölümcül bir hastalığı yok etmektir,

Bir Müslüman’ın CİHADI,

Her alanda HZ. MUHAMMED (Allah’ın selamı O’nun üzerinde olsun) olmaktır.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

2 thoughts on “Cihat Gerçekte Ne Anlama Gelmektedir

  1. I just want to say I am newbie to blogging and site-building and absolutely liked your blog site. More than likely I’m want to bookmark your website . You certainly come with wonderful articles. Thanks a lot for sharing with us your web-site.

  2. I think this is among the most vital information for me. And i am glad reading your article. But should remark on some general things, The site style is great, the articles is really great : D. Good job, cheers

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.