Bilim Kurgu, Dram, Gerilim, Sinema Felsefesi

Uncanny, Esrarengiz

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Apple, Google, Facebook… gibi hepinizin çok iyi bildiği devler ve daha bir çok firma yapay zeka üzerinde çalışıyor. Tesla, SpaceX, Paypal gibi markaların düşünce ortağı Elon Musk yapay zekanın ileride insanlık için, en azından iş (işsizlik) konusunda, çok büyük bir tehdit olacağını söylüyor. Tıp bile yapay zeka işi içinde. Deri bilimi de! Şu anda bütün bilim dalları, en kısa sürede insan benzeri en iyi robotu ortaya çıkarmak, yapay zeka için bir araya gelmiş durumda.

Bu film; Yapay Zekanın gelecekte tıpa tıp bir insan gibi görüneceğini, hatta dokunarak bile o’nun insan mı robot mu olduğunun anlaşılamayacağını, akıl zeka düşünce duygu olarak da en az normal bir insan gibi olacağını, hatta insanı köle olarak bile kullanabileceğini beyaz perdeye müthiş bir gerçeklikte yansıtarak insanın tüylerini diken diken ediyor. Ex Machine‘in verdiği hazzın bir kaç barem altında olsa da bence Yapay Zekanın geleceğini gayet net gözler önüne seriyor…

İNSAN gibi davranmaya çalışan bir makine yapabilmek için ayrılan zaman ve ayrılan bütçeye rağmen dünyada hala milyonlarca İNSANın vahşi savaşlar, savaşlarda kullanılan kitlesel imha silahları, açlık, soğuk yüzünden ölmeleri ne kadar tuhaftır.

Benim Puanım: 8 / 10

IMDB Puanı: 6,3 / 10

Sinemalar.com Puanı: 5,9 / 10

Yapımı : 2015 – ABD

Tür : Bilim Kurgu, Dram, Gerilim

Süre: 91 Dak.

Yönetmen : Matthew Leutwyler

Oyuncular : Lucy Griffiths, Rainn Wilson, Mark Webber, David Clayton Rogers

Senaryo : Shahin Chandrasoma

Yapımcı : Miranda Bailey, Amanda Marshall

Paylaş; başkaları da faydalansın!

2 thoughts on “Uncanny, Esrarengiz

  1. I simply want to mention I am new to weblog and truly loved this website. Likely I’m planning to bookmark your blog . You definitely come with perfect posts. Regards for revealing your website.

  2. Great write-up, I am regular visitor of one’s website, maintain up the excellent operate, and It is going to be a regular visitor for a lengthy time.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.