Atatürk, Güne Özel Yazılar, Günlük

Atatürk’e Bu Kadar Saygının ve Sevginin Nedeni

Paylaş; başkaları da faydalansın!

https://www.youtube.com/watch?v=g_CUEqIz5oY

Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938 tarihinde saat “9’u 5 geçe vefat edişinin her yıl dönümünde, nerede olurlarsa olsunlar çocuğundan yaşlısına, işçisinden patronuna, dincisinden ateistine kadar Türk insanlarının büyük bir çoğunluğunun, kanunda olmamasına rağmen, askerin polisin ya da başka hiç bir erk sahibinin zorlaması olmamasına rağmen, bir emir olmamasına rağmen, yapmamanın bir cezası olmamasına rağmen…

1 dakikalık esas duruşta beklemelerinin, yani bir bakıma; hayatlarını işlerini gideceği yerleri… 1 dakika ertelemelerinin sebebi nedir?

Mustafa Kemal Atatürk öncelikle herkesi insan olarak görmüştür.

Mustafa Kemal Atatürk bir insana dininden, dilinden, ırkından, zenginliğinden, fakirliğinden, kıyafetinden, makamından vb. dolayı ayrımda bulunmamıştır.

Mustafa Kemal Atatürk “öl” emri verirken ölüme en önde kendisi koşmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk halktan alıp kendi şirketlerini kurup zenginleşmemiş ülkenin zenginleşmesi ve kimseye muhtaç olmaması için çaba harcamıştır.

Mustafa Kemal Atatürk ülkede bir şey yapmadan önde, o işin uzmanlarının değerlendirmelerine önem vermiş ve adımları “ben istiyorum” diye değil nasıl olması gerekiyorsa öyle olması gerektiği gibi yapılmasını sağlamıştır.

Mustafa Kemal Atatürk herkese insan gibi yaşama hakkı tanımıştır.

Mustafa Kemal Atatürk kendisi her yetkiyi alacak güce sahipken herkesin görüşüne ve seçimine önem veren bir sistem kurmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk batıldan yana değil akıldan yana olmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk, mirasçıları kendi şatafatlı hayatları karşılığında sattıkları topraklarından, Büyük Türk İmparatorluğu’nun son kalesi olan Türkiye Cumhuriyetini canı pahasına ve halkı ile birlikte bizim olmasını sağlamıştır.

Mustafa Kemal Atatürk her alanda halkında söz sahibi ve özgür olmasını sağlamıştır.

Mustafa Kemal Atatürk kanunlar kendi çıkarı için değil halkın çıkarı için yaptırmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk kadınların hak ettiklerini almalarını sağlamıştır.

Mustafa Kemal Atatürk çağdaş, en güçlü, örnek alınacak Müslüman bir ülkenin temellerini atmıştır.

Yani Mustafa Kemal Atatürk empati kurarak kendisi için ne istiyorsa karşısındaki içinde aynı şeyi isteyen biri olarak böyle yönetilecek bir ülke kurmuştur.

Böyle bir sevgiyi saygıyı kim istemez ki!

Mustafa Kemal Atatürk’ün hayat hikayesini yazmayacağım; https://www.omurokur.com/category/ataturk/ bölümünde Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili neredeyse tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

2 thoughts on “Atatürk’e Bu Kadar Saygının ve Sevginin Nedeni

  1. I just want to tell you that I am just beginner to blogs and really enjoyed you’re web-site. Most likely I’m going to bookmark your blog post . You surely have perfect article content. Thanks for revealing your blog.

  2. I do trust all of the concepts you’ve presented in your post. They’re very convincing and will definitely work. Nonetheless, the posts are very quick for novices. May just you please prolong them a little from next time? Thanks for the post.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.