Dram, Sinema Felsefesi

Mucize, Wonder

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Ailelerin çocuklarına ilk öğretmeleri gerekenlerden birisi; bir başkasını dış görünüşüyle yargılamamaları olmalı. Fiziki kusur veya istenmeyen bir kaza neticesinde böyle bir durum gerçekleşmiş olabilir… Allah’ın takdiri!

Giydikleri birbirine uyumsuz, hatta yırtık olabilir; herkesin evine iyi para girmiyor değil mi? Zaruri ihtiyaçları dışında para artırılamayan çok ev var…

Hem hangimiz iddia edebiliriz sahip olduğumuz güzelliķlerimizin elimizden alınmayacağını. Biz bedenen fani olduğumuz gibi, elimizdeki maddi gücü de bir anda kaybedebiliriz. Haydan gelen huya gider; Bir yangın çıkar, bir trafik kazası geçiririz, bir deprem olur… bedenen de madden de tepetaklak olabiliriz.

Filmden çıkarılacak dersler:

  • Gerçek arkadaş seni dış görünüşün ile yargılamaz. Gerçek arkadaş bulmak zordur. Gerçek arkadaşını savun.
  • Meziyet güçlü olmakta değil gücünü amacı için kullanmaktadır.
  • Kimsenin olmak istemediği bir durum içerisinde sen olabilirsin. Olsun; Sen kendin ol bu sana yeter!
  • Asla bir kimseyi dış görünüşü ile yargılama.

Ailesinden sonra bir çocuk için en önemli yol gösterici öğretmenidir. Öğretmenin görevi sadece çocuğa bir şeyler öğretmek değildir; eğer çocuğun ebeveynlerinde eksiklikler var ise onlara karşı da çekinmeden öğretmek görevini icra edebilmelidir. Çocuğun ebeveynlerine de yeri gelir korkmadan Herkes öğretmen olamaz. Allah çocuklarımızı öğretmenliğin hakkını veren öğretmenler ile karşılaştırsın. Yetkililer öğretmen bozuntularına gerekli cezayı versin. Gerçek öğretmen ile sahte öğretmen ayrılabilsin.

Julia Roberts ve Owen Wilson zaten kalitelerini ispatlamış sinema sanatçıları fakat ufaklık Jacob Tremblay’ın oyunculuğu gelecek vadediyor.

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 8 / 10

Sinemalar.com Puanı: 8,9 / 10

Vizyon Tarihi: 24 Kasım 2017

Yapımı : 2017 – ABD

Tür : Dram

Süre: 113 Dak.

Yönetmen : Stephen Chbosky

Oyuncular : Julia Roberts, Owen Wilson, Jacob Tremblay, Mandy Patinkin, Daveed Diggs

Senaryo : Steve Conrad

Yapımcı : David Hoberman, Todd Lieberman

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.