Dram, Sinema Felsefesi, Suç

Roman J. Israel, Esq

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Yakın zamanda Türkiye’mizde karşılaştık avukatların para için yaptıkları acımasızlık ile…

Bir avukat müvekkillerinin parası için Şehidimiz şehit olduktan bir gün sonra şehidimizin ailesine devlet tarafından verilecek olan para için haciz işlemi başlattı…

Bir avukat İzmir’de serviste unutularak ölümüne sebep olunan çocuğun davasında müvekkili olan ölümün sorumluları tarafında “Takdiri İlahi” diyerek olayı Allah katına taşıdı…

Anayasada, Türk Ceza Kanununda, Ceza Muhakemeleri Kanunu’nda ki boşluklar, hatalar, eksiklikler suçluya suçsuzmuş gibi davranılmasını mı gerektirir. Mesela hunharca işlenen cinayetin sanığı kravat taktı diye iyi hal indirimi neden almaktadır. Ya da 3 yaşındaki bir çocuğa tecavüz edip ölümüne sebep olan sapık savunulmayı hak ediyor mu? Polis neden çelik yelek giydirerek koruyor? Polis elinden tecavüzcüyü kaçırsa ve kin dolu vatandaşlar tarafından öldürülse avukat polisi görevini yapmamakla suçlamakta ne kadar haklı?

Para her şeyden önce mi gelir?

Gibi gibi gibi…

Denzel Washington ve Colin Farrell’ın oyunculuklarına laf yok, harikalar!

Diyaloglara dayalı bir film olduğundan, kendi dilinizde izlemiyorsanız, yeterli seviyede İngilizce bilmiyorsanız ve altyazılı izliyorsanız harika kurulmuş cümlelerden mahrum kalabilirsiniz.

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 6,4 / 10

Sinemalar.com Puanı: 7,3 / 10

Yapımı : 2017 – ABD

Tür : Dram , Suç

Süre: 129 Dak.

Yönetmen : Dan Gilroy

Oyuncular : Denzel Washington, Colin Farrell, Carmen Ejogo, Shelley Hennig, Nazneen Contractor

Senaryo : Dan Gilroy

Yapımcı : Todd Black, Brian Oliver

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.