Dram, Sinema Felsefesi

The Room Tommy Wiseau

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bu film; En iyi olacak filmin senaryosunu ben kendim yazarım, ben senaryosunu kendimin yazdığı filmimi kendim yönetirim, senaryosunu kendimin yazdığı, kendimin yönetmenliğini yaptığı filmde kendim de oynarım diyerek ve tüm masrafları finanse eden Tommy Wiseau’nun, istemeden, sinema tarihinin gelmiş geçmiş en kötü filmi unvanlı ama tuhaftır ki kült filmi de olan ve 2017 yapım The Disaster Artist filmine konu olmuş filmidir.

The Disaster Artist filmi hakkında atıp tutmadan izlenmesi gerekmektedir. The Room filmi The Disaster Artist filmi ile birlikte Tommy Wiseau’nun biyografisini oluşturmaktadır. Yani The Room Tommy Wiseau Bölüm 1, The Disaster Artist Tommy Wiseau Bölüm 2.

Benim hayatım dediği The Room filminde; Tommy Wiseau çalıştığı şirkete çok para kazandırmasına rağmen yükseltilmeyen, eşinin elini sıcak sudan soğuk suya koymamasına ve hediyelere boğmasına ve her dediğini ikiletmeden yapmasına rağmen eşi tarafından aldatılan, en yakın arkadaşım dediği arkadaşının çok sevdiği karısı ile yattığı, bir çok kişinin dış görüntüsünden dolayı canavara benzettiği bir adam, son çareyi kendini öldürmek olarak gören bir adamı konu etmektedir. Yaşamaya devam etmeye karar verdiğinde hayatın diğer getirdiği her şeye boş verecektir… Çünkü her şey O’nun için artık normaldir ve bunun için de The Disaster Artist filmi çekilmiştir.

Cesaretinden, kendinden asla taviz vermeyen kişiliğinden dolayı Tommy Wiseau bir alkışı hak ediyor.

Juliette Danielle bu filmin bence en iyi oyuncusu. Bir oyuncu aşifte rolünü ancak bu kadar iyi canlandırabilir.

Benim Puanım: 6 / 10

IMDB Puanı: 3,6 / 10

Sinemalar.com Puanı: 3,6 / 10

Yapımı : 2003

Tür : Dram

Süre: 99 Dak.

Yönetmen : Tommy Wiseau

Oyuncular : Greg Sestero, Tommy Wiseau, Juliette Danielle, Daron Jennings

Senaryo : Greg Sestero, Tommy Wiseau

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.