Dram, Komedi, Sinema Felsefesi

Uğur Böceği, Lady Bird

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Türk ahlak yapısıyla pek örtüşmeyen bir film olduğunu ilk baştan söyleyeyim. Ama böyle kızlar yok mu Türkiye’de diye sorarsanız cevabım tabi ki var olur!

Erkeklerle ne zaman yatabilirim anne diye soruyor kız? Annesi de evlenince demiyor da; üniversite uygun, ama prezervatif kullan diyor! Ba ba ba ba ba ba ba ba.

Ulan bir şey diyeceğim şimdi, dilimin ucunda, içten içe söylüyorum ama dökemiyorum kağıda. Anladınız?

Müslüman, Hristiyan, Yahudi ya da Budist hepsinde de vardır; Ailesinden utanan, yaşadığı hayatı ve yeri beğenmeyen, magazin ve/veya sosyete sayfalarında ki insanların yerinde kendini hayal eden, olmadığı bir hayat yaşıyormuş gibi çevresinde hareket eden konuşan ama aslında hiçbir şey olmayan bir kızın kendini bulma yolculuğu diyebiliriz bu film için.

Kendini olmadığı biri olarak gösteren kızımız “yalancının mumu yatsıya kadar yanar” atasözünü hiç duymamış gibi davranışlar içerisinde gerçek neyse öyle hareket etse daha iyi yaşayacağı hayatını nafile oyalamaktadır. Ve bir de, her ne içtiyse o an artık ya da kendini ne zannediyorsa, kendine uğur böceği lakabını takmış… Kimsin sen:)

Ama olmadığı bir yaşamı yaşamaya çalışan insanlar, alışkın olmadığı ortamlara girdiğinden, başlarına gelmedik kalmaz. Çünkü o ortamın gerçek sahipleri avcı, diğerleri ise avdır…

Ve eğer Allah’tan umut kesmemişse o kişi ve nasibi bağlanmamışsa, atlattığı badirelerden de aklı başına gelirse doğru yolu bulur. Ama diyerek notumu düşüyorum;

Not: Ailelerimizin kuşağı ile bizim kuşağımız birbirinden farklı. Onlar bir şey diyorlarsa hem yaşadıkları dönemden hem de tecrübelerinden bizim de yaşamadan tecrübe kazanmamızı istiyorlardır. Belki tecrübelerinin bir kısmı acılarla doludur.

Annemizi babamızı seçemeyiz, onlar da bizi seçemezler. Ne biz onlardan utanabiliriz ne de O’nlar bizlerden. Aile olmak böyle bir şeydir.

Benim puanım: 6 / 10

IMDB Puanı: 7,7 / 10

Vizyon Tarihi: 2 Mart 2018

Yapımı : 2017 – ABD

Tür : Dram , Komedi

Süre: 93 Dak.

Yönetmen : Greta Gerwig

Oyuncular : Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Timothée Chalamet

Senaryo : Greta Gerwig

Yapımcı : Scott Rudin, Eli Bush

Paylaş; başkaları da faydalansın!

3 thoughts on “Uğur Böceği, Lady Bird

  1. I just want to mention I am just new to blogging and definitely enjoyed your website. Almost certainly I’m want to bookmark your site . You absolutely come with very good article content. Thanks a lot for revealing your blog site.

  2. Neden yuh diyorsunuz? Sinan gidip eski sevgilisiyle öpüşünce ve her gece onun evine gidince de yuh dediniz mi? Hazanın ona ihtiyacı olduğunda yanında olmadığında da yuh dediniz mi? Kardeşini ve annesini suçladığında da yuh dediniz mi? Sinan gibi kendini beğenmiş egoist bencil herife mi layık görüyorsunuz Hazanı. Hazan ne yaptı bütün hatalarına rağmen yanında durdu. Neden çünkü sinan ergenine aşık olduğunu zannediyordu kendini. Şimdi gerçekte Yağıza aşık olduğunu anladı. Hazan da Yağız da gerçek aşkı ve mutluluğu hak ediyorlar.

  3. magnificent issues altogether, you just gained a new reader. What may you suggest in regards to your submit that you made a few days ago? Any sure?

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.