Politika

Yandaş Medya Nedir, Nasıl Çalışır?

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Yandaş medya; yandaş olduğu tarafın her sözünü, her hareketini, her yaptığını doğrulamak, yapacaklarına haklılık zemini hazırlamak… muhalif olduğu tarafında  her sözünü, her hareketini, her yaptığını yalanlamak – haksız çıkarmak için, sahibi olduğu gazete, dergi, televizyon – radyo kanalı, olaya göre çeşitli adlar adı altında açtığı internet siteleri, facebook twitter gibi popüler sosyal medya araçları vasıtası ile kirli bilgi ve haber bombardımanına tutan medya topluluklarıdır.

Yandaş medya patronları; sahip oldukları medya unsurlarında yapmış oldukları taraflı haberler, tartışma programları, diziler, filmler, eğlence programları… hep yandaş görüşün yaptıklarının doğruluğunu, muhalif görüşün yaptıklarının hatalı olduğunu empoze etmeye çalışmaktadır.

Artı parantez, Medya organlarının yönetimi Illuminati’nin yönetim öğretilerinden olduğunu da belirtmek isterim, kapa parantez.

Bilgiler ve haberler işinin ehli, kendilerine verilen ürün kötü olsa dahi satmasını becerebilen bir beyin takımı tarafından hazırlanır… Kelime, cümle veya yorum ilave edilmeksizin hem yayınlanmak hem de yayımlanmak üzere ilgili yerlere gönderilir.

Tartışma programlarında sorulacak ve konuşulacak konu ve metinler bellidir. Katılanlar hazırlıklıdırlar. Aralarına muhalif görünen ama kendilerinden olan tartışmacı rolü kesenler ile sözde düşünce dalaşına girerek muhalefetin görüşlerinin hatalı olduğunu kendi düşüncelerinin doğru olduğunu izleyicilere empoze ederler.

Gelecekte olacaklar için algı operasyonu yapmaktadır. Tarihi şahsiyetleri, olayları anlatmaya çalışan dizilerde bile bunu görebiliyorsunuz? Tabi ki tarih bilginiz iyi ise!

Tarihi okumayanlara, olmayan tarihi olmuş gibi uydurup anlatmaktan ve kabul ettirmekten daha kolay bir şey yoktur!

Ya öylemi, vah vah vah, tüh…

Ben şahsen bağımsız değilde bir tarafa eğilimli olan medyada yapılan her türlü yayın ve yayımda, yandaş görüşün haklı olduğunu düşüncesini empoze etmek adına Bilinç Altı (Subliminal) mesaj tekniklerinin kullanıldığından da şüpheleniyorum.

Bu işin bir de finansal boyutu var değil mi? Parasız hiç bir iş dönmez! Finansal durum nasıl halledilmektedir? Tabi ki yandaş yandaşın en büyük finansal destekçisidir… Yani kazan kazan ilkesi ile!

Finansal destek yandaşlar tarafından karşılanmaktadır. Hatta yandaş olanlardan zengin olanlar, medya gücünü ele geçirerek istedikleri algıyı oluşturabilmek için muhalif tarafın veya kendilerinin olmayan ama muhaliflikte yapmayan; yani ne ise onun yayınını yapan yani tarafsız medya unsurlarını para ile satın alarak kendilerine yandaşlaştırırlar.

Yandaş yandaşı korur ve şöyle düşünür; büyük yandaşı koru o da seni ihya etsin!

Taraftar olduklarının hatalı dahi olsa söyledikleri ve yaptıkları doğrusu oymuş gibi haber yapılır.

Muhalif olduklarının ne kadar doğru olsalar da söyledikleri ve yaptıkları yanlışmış gibi haber yapılır.

Tekrar tekrar

Tekrar tekrar

Tekrar tekrar

Amerika Birleşik Devletleri filmlerinin yapıldığı yer olan Hollywood, zaman zaman nasıl ki devlet içerisinde belli yetkiye sahip kişiler tarafından çekecekleri filmin konusu hususunda yönlendiriliyorsa bu yönlendirme bizim Türkiye’mizde de yapılmaktadır.

İnsan olan yalan söylemez, bencillik yapmaz, hep ben demez, gerçekleri çarpıtmaz, başkalarının düşüncesine de hak verir.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.