Aksiyon, Bilim Kurgu, Gerilim, Macera, Sinema Felsefesi

Labirent Son İsyan, Maze Runner The Death Cure

Paylaş; başkaları da faydalansın!

İngilizce’den Türkçe’ye birebir çeviri yaparsak Labirent Koşucuları anlamına gelen film serisinin sonuncusu. Ama şunu açıkça söyleyebilirim ki birincisi kadar etkili değil.

Film; yine insanı yürüyen ölülere dönüştüren bir virüs hakkında. Tabi burada senariste suç bulmamak lazım. Çünkü film kitap serisi uyarlaması. Ama kitapları okumadığım için kitapla aralarında fark var mı bir şey söyleyemeyeceğim. 

Filmde her iki taraftan hangisinin haklı olduğu konusunda gitme gelmeler yaşayabilirsiniz; bir tarafta bir şekilde ayrıcalık elde etmiş üst seviye insanlar ve destek verdikleri virüse karşılık aşı geliştirmeye çalışan bilim adamları, diğer tarafta da ise halk ve halkın içinden kendilerini kobay olarak kullandırmak istemeyenler… Karar size kalmış; kim haklı?

İnsanlığın tamamının hastalıktan kurtulması için bilim adamlarının insanlar üzerinde deneyler yapmasının ne mahsuru var? diye düşünüyor olabilirsiniz. Ama neden üst seviye olduklarını iddia eden insanlar ile diğer insanlar arasında aşılması zor fiziksel duvarlar örülmüştür? Herkesin eşit şekilde yaşama hakkı yok mu?

Bir hastalığın tedavisinde para konuşulmasından nefret etmekteyim. Zengin ise yaşasın, fakir ise ölsün mantığı insanlık suçudur. Devletlerin el atarak, en azından kendi hayatının bir kerelik olduğu bilincinde sağlığına dikkat eden insanlar için, hastalığa yakalandığında sağlık masrafları devleti tarafından karşılanmalıdır. Bir daha tekrar ediyorum; “Sağlığına dikkat eden insanlar için”, saç ektiren, estetik yaptıran, sigaranın birini söndürürken diğerini yakan, ayyaş gezen, kim olduğuna bakmadan önüne gelen ile yatan… falanın değil!

Benim Puanım: 6 / 10

IMDB Puanı: 6,5 / 10

Sinemalar.com Puanı: 8,2 / 10

Tür: Bilim Kurgu , Aksiyon , Gerilim , Macera

Vizyon Tarihi: 26 Ocak 2018

Yapımı: 2018 – ABD

Süre: 142dk

Oyuncuları: Dylan O’Brien, Thomas Brodie-Sangster, Kaya Scodelario, Patricia Clarkson, Giancarlo Esposito

Yönetmen: Wes Ball

Senaryo: T.S. Nowlin

Yapımcı: Wyck Godfrey, Ellen Goldsmith-Vein

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.